Facebook neagă că a fost ținta unui atac al hackerilor

Facebook neagă că a fost ținta unui atac al hackerilor

Rețeaua de socializare Facebook, a cărei funcționare a fost perturbată timp de 50 de minute marți dimineață, în întreaga lume, a negat că a fost ținta unui atac al hackerilor, așa cum susțineau zvonuri apărute anterior pe internet, relatează AFP.

"Mulți oameni au avut dificultăți la accesarea Facebook și Instagram. Acest lucru nu a fost rezultatul unui atac al unor terți, ci s-a produs după introducerea unei schimbări care a afectat sistemele noastre de configurare", a precizat Facebook într-o declarație.

Declarația vine în contextul în care grupul de hackeri Lizard Squad a publicat pe Twitter un mesaj ambiguu: "Facebook, Instagram, Tinder, AIM, HipChat #offline #LizardSquad".

"Am rezolvat rapid problema, iar ambele servicii funcționează acum 100% pentru toată lumea", se mai indică în declarația Facebook.

Lizard Squad a avertizat de asemenea, pe Twitter, că "mai multe (atacuri) urmează să vină" și că grupul se află la originea atacului de luni asupra site-ului companiei Malaysia Airlines.

Vizitatorii care au accesat luni dimineață site-ul companiei amintite au putut vedea mesaje precum "Lizard Squad va domina" și "404 — Plane Not Found", dar și o imagine cu o șopârlă purtând joben și monoclu. Sub fotografia trucată se putea citi "Atac de Lizard Squad — Califatul Cibernetic Oficial". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria