Facebook se confruntă cu un val de investigaţii în Europa, privind respectarea vieţii private

Facebook se confruntă cu un val de investigaţii în Europa, privind respectarea vieţii private

Facebook se confruntă cu un val de investigaţii în Europa, privind respectarea vieţii private a utilizatorilor serviciului de socializare, autorităţile de reglementare din Franţa, Spania şi Italia alăturându-se celor din Olanda, Germania şi Belgia, care analizează practicile companiei.

Investigaţiile de referă la utilizarea de către companie a informaţiilor personale despre peste 300 de milioane de utilizatori din Europa, prin combinarea datelor din servicii precum Instagram şi WhatsApp, pentru a atrage publicitate, relatează MarketWatch.

Autorităţile de reglementare se referă şi la felul în care Facebook foloseşte butonul "like" pentru a urmări obiceiurile utilizatorilor de navigare pe Internet.

Investigaţiile ar putea duce la ordine oficiale de modificare a practicilor de afaceri ale Facebook, dar şi la posibile amenzi care ar putea atinge milioane de euro.

Eforturile comune ale autorităţilor de reglementare sunt semnificative având în vedere că până nu demult Facebook a fost investigată de o singură instituţie de acest tip, cea din Irlanda, unde se află sediul central din Europa al companiei americane.

În ultima perioadă, autorităţile europene de reglementare s-au concentrat pe practicile marilor companii americane, înainte de introducerea unei legi care urmează să modifice felul în care sunt tratate problemele referitoare la respectarea vieţii private în Uniunea Europeană.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia