Faraonii întrețineau relații sexuale cu membri ai familiei lor (studiu)

Faraonii întrețineau relații sexuale cu membri ai familiei lor (studiu)

Un studiu realizat de Universitatea din Zurich a demonstrat că în Egiptul Antic faraonii mențineau relații sexuale cu membri ai familiei lor. S-a ajuns la această concluzie după ce au fost studiate 200 de mumii, se arată într-un articol publicat online de ziarul ABC. Cu mult înainte ca Howard Carter să descopere mormântul lui Tutankamón în 1922, mulți experți vorbeau deja despre relațiile sexuale pe care faraonii le întrețineau cu membri ai familiei lor. S-ar putea spune că nu este o temă nouă, însă un studiu realizat de Universitatea din Zurich a coroborat această ipoteză în mod științific, demonstrând că înălțimea unor mumii regale conservate până în prezent a fost influențată de practicarea incestului.

Este ceea ce a afirmat profesorul Frank Rühli (unul din conducătorii studiului) postului Discovery News în prezentarea acestui studiu publicat de revista de specialitate American Journal of Physical Anthropology. Potrivit lui, aceste relații incestuoase se produceau deoarece faraonii se credeau trimiși ai zeilor, astfel încât nu doreau să se împerecheze cu muritorii de rând, văzând în incest un mod de a menține sângele și moștenirea lor pură.

Rühli și echipa sa de la Institutul de Medicină Evolutivă de la Universitatea din Zurich au analizat 259 de mumii aparținând unor membri regali ai epocii. El a propus să fie comparată înălțimea mumiilor regale cu cele ale plebeilor de atunci.

"După ce am terminat măsurătorile, ne-am dat seama că înălțimea faraonilor s-a schimbat de-a lungul timpului comparativ cu cea a plebeilor. Ceea ce este un indicator al consaguinității", a declarat Rühli postului britanic.

Concret, cercetătorul a stabilit că diferența este de 5 centimentri în cazul bărbaților. În timp ce înălțimea medie a unui plebeu în anii 2925 și 1070 înainte de Hristos era de 1,61 metri, cea a membrilor regali era de 1,66 metri. Dintre toate mumiile studiate, singura care avea o înălțime mai reprezentativă este cea a faraonului Ramses al II-lea care măsoară 1,73 metri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral