Femeile cu forme mai generoase au copii mai inteligenți

Femeile cu forme mai generoase au copii mai inteligenți

Grăsimea din fesele și coapsele femeilor ajută de dezvoltarea creierului la viitorii lor copii, a conchis profesorul Will Lassek de la Universitatea din Pittsburgh (Pennsylvania).

Este răspunsul găsit de oamenii de știință la întrebarea de ce femeile au un nivel al grăsimii corporale mult mai ridicat decât al mamiferelor, în medie cu 30%, relatează Sunday Times, preluat de 7sur7.be.

'Este nevoie de multă grăsime pentru construirea unui sistem nervos și grăsimea din acele zone conține DHA (acid docosahexaenoic), componentă extrem de importantă a cortexului cerebral', arată Will Lassek. 'Se pare că femeile au evoluat astfel încât să acumuleze acest tip de grăsime +bună+ în așteptarea unui bebeluș', adaugă el.

Circa 80% din DHA necesar noului născut provine din grăsimea acumulată de mamă, transmiterea producându-se îndeosebi în timpul alăptării. 'Din acest motiv femeile care alăptează scad rapid în greutate', precizează Lassek.

Pentru David Bainbridge, biolog din Cambridge, este evident că femeile cu forme mai generoase dau naștere la copii mai inteligenți. În mod inconștient, încă din zorii umanității, bărbații au preferat femeile mai plinuțe deoarece copii lor, mai puternici și mai descurcăreți, aveau mai multe șanse să supraviețuiască în haosul existenței, încheie 7sur7.be.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”