Femeile pot aștepta până la vârsta de 45 de ani pentru a face o mamografie (American Cancer Society)

Femeile cu risc moderat de a dezvolta cancer de sân pot să aștepte până la vârsta de 45 de ani înainte de a face o mamografie anuală, preconizează American Cancer Society (ACS), care recomandase până acum să se înceapă la vârsta de 40 de ani, informează agenția France Presse.

Și o mamografie la fiecare doi ani este suficientă după 54 de ani, în cazul femeilor cu o bună stare de sănătate și cu o speranță de viață de cel puțin încă zece ani, conform recomandărilor publicate marți în revista 'Journal of American Medical Association' (JAMA).

ACS consideră, de asemenea, că nu mai este necesară pentru toate femeile, indiferent de vârsta lor, dacă examenele clinice de sân pentru detectarea oricăror eventuale îngroșări indică faptul că nu există nici un risc special.

"După o analiză atentă asupra femeilor între 40 până la 54 de ani, grupul care a dezvoltat aceste recomandări a ajuns la concluzia că povara bolii a fost mai mică, fără a fi neglijabilă, pentru cele cu vârsta între 40 și 45 de ani și că riscurile legate de mamografie nu sunt mai justificate la acest grup de vârstă", scrie ACS.

Aceste modificări, care ar putea alimenta dezbaterea asupra vârstei și frecvenței unor astfel de examinări din SUA, este o recunoaștere a limitelor mamografiei și a ciudățeniilor sale, cum ar fi numărul mare de rezultate fals pozitive, care duc la alte teste precum biopsiile.

Dar femeile între 40 și 44 de ani, cu un risc crescut de a dezvolta cancer de sân, cum ar fi predispoziția genetică, pot face o mamografie anual, a declarat organizația.

Tumoarea de sân este cel mai frecvent cancer prezent la femeile din întreaga lume.

În SUA, aproximativ 230.000 de femei ar trebui să primească un astfel de diagnostic în 2015, potrivit statisticilor. Aceasta este a doua cauză de deces prin cancer în rândul femeilor din SUA, după cancerul pulmonar.

Chiar dacă mortalitatea cauzată de cancerul de sân se diminuează în mod constant începând din 1990, în mare parte grație unei depistări precoce și tratamentelor, totuși se estimează că 40.300 femei vor fi răpuse de maladie în acest an în SUA, relevă ACS.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există