Filme de Radu Jude şi de Corneliu Porumboiu, proiectate la Festivalul Internaţional IndieLisboa

Filme de Radu Jude şi de Corneliu Porumboiu, proiectate la Festivalul Internaţional IndieLisboa

Potrivit Institutului Cultural Român, la cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Cinema Independent IndieLisboa, care se va desfăşura între 24 aprilie şi 4 mai, la Lisabona, cinematografia românească va fi reprezentată de trei producţii: „O umbră de nor“ de Radu Jude , „Al doilea joc“ de Corneliu Porumboiu şi „Rio 2016“ de Bianca Rotaru.

Pelicula „O umbră de nor“ a regizorului Radu Jude prezintă o zi de vară bucureşteană, în care preotul Florin Florescu este chemat la căpătâiul unei muribunde pentru a-i spune rugăciunea. Filmul a fost distins, la Zilele Filmului Românesc, din cadrul Transilvania International Film Fest (TIFF), cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj şi, recent, cu trofeul Heart of Sarajevo, la festivalul din capitala Bosniei Herţegovina. În luna mai a anului trecut, Radu Jude a prezentat acest scurtmetraj şi în cadrul Festivalului de la Cannes, la secţiunea Quinzaine des Realisateurs.

Lungmetrajul „Al doilea joc“ de Corneliu Porumboiu a fost selectat în secţiunea Forum a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin de anul acesta. Documentarul are o formă neconvenţională: împreună cu tatăl său, regizorul urmăreşte un meci de fotbal, din perioada comunistă, înregistrat pe o casetă VHS. Tatăl său a fost în acea perioadă arbitrul meciului.

„Rio 2016“ de Bianca Rotaru prezintă o altfel de copilărie. Două gimnaste, Teodora şi Andreea, în vârstă de 13, respectiv 11 ani, se antrenează pentru a intra în lotul naţional de gimnastică. Amândouă îşi doresc să meargă la Rio.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...