Filmul "Taxi" al regizorului iranian Jafar Panahi a câștigat Ursul de Aur la Berlinală

Filmul "Taxi" al regizorului iranian Jafar Panahi a câștigat Ursul de Aur la Berlinală

Filmul "Taxi", al cineastului iranian Jafar Panahi a câștigat sâmbătă premiul Ursul de Aur la cea de-a 65-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Președintele juriului, regizorul american Darren Aronofsky, a salutat această veritabilă "scrisoare de dragoste dedicată cinematografiei" scrisă de regizorul iranian. Cronica societății iraniene pe care Panahi o face prin intermediul unui șofer de taxi a fost foarte aplaudată la acest festival celebru pentru sensibilitatea sa la subiectele politice.

Premiul pentru regie a fost împărțit de Radu Jude ('Aferim!') și de regizoarea poloneză Malgorzata Szumowksa ('Body').

Tom Courtenay a primit premiul pentru cel mai bun actor cu interpretarea din filmul '45 Years' de Andrew Haigh, iar Charlotte Rampling a primit premiul pentru cea mai bună actriță cu același film.

Premiile au fost acordate de un juriu format din șapte membri, sub conducerea regizorului și producătorului american Daniel Aronofsky. În cele 11 zile ale festivalului cinefilii au putut urmări peste 400 de filme, dintre care 19 s-au aflat în competiție pentru marele premiu Ursul de Aur. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...