Fondatorul Facebook, în Indonezia, pentru sprijinirea accesului populației la serviciile de internet

Fondatorul Facebook, în Indonezia, pentru sprijinirea accesului populației la serviciile de internet

Fondatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a vizitat luni capitala Indoneziei, Jakarta, făcând apel către noul președinte ales al țării să sprijine accesul la internet al indonezienilor, relatează media locală preluată de agențiile DPA și AFP.

Însoțit de președintele indonezian ales Joko Widodo, Mark Zuckerberg a militat în piața Tanah Abang, din inima capitalei Jakarta, pentru promovarea proiectului internet.org, prin intermediul căruia regiunile mai sărace de pe planetă să aibă acces facil la internet.

Indonezia este una dintre țările cu cea mai mare comunitate de pe rețeaua de socializare Facebook, în jur de 70 de milioane de utilizatori, potrivit datelor companiei.

În 2013, doar 28% dintre indonezieni, o populație cu un total de 250 de milioane de locuitori, aveau acces la internet, potrivit AFP.

Internet.org este un proiect comun al giganților din industria IT și telecom, printre care Samsung, Nokia, Facebook pentru a oferi acces ieftin la internet pentru locuitorii regiunilor mai puțin dezvoltate de pe glob.

AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Mariana Ionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...