Forbes: Donald Trump are o avere de 4,5 miliarde dolari, sub jumătate faţă de estimarea proprie. Trump: Forbes e o revistă falimentară

Forbes: Donald Trump are o avere de 4,5 miliarde dolari, sub jumătate faţă de estimarea proprie. Trump: Forbes e o revistă falimentară

Donald Trump, care are prima şansă să fie desemnat candidatul republicat în alegerile prezidenţiale din SUA, are o avere de 4,5 miliarde de dolari, potrivit topului miliardarilor americani realizat de revista Forbes, aproximativ jumătate faţă de estimarea proprie de 10 miliarde de dolari.

Forbes: Donald Trump are o avere de 4,5 miliarde dolari, sub jumătate faţă de estimarea proprie. Trump: Forbes e o revistă falimentară (Imagine: Hepta)

Informaţia nu a fost bine primită de miliardar, având în vedere că pentru a intra în topul Forbes este nevoie de o avere netă de cel puţin 1,7 miliarde de dolari, relatează MarketWatch.

"Cred că încearcă să mă facă să par cât mai sărac posibil. Tot ce pot spune despre Forbes este că este o revistă falimentară, nu ştiu despre ce vorbesc. Asta e tot ce pot spune", a declarat Trump pentru revista Forbes .

Steve Forbes, care a încercat să candideze pentru Casa Albă în 1996 şi 2000, a apărat marţi, la CNBC, evaluarea făcută de revistă averii lui Trump.

"Cred că cea mai mare diferenţă este dată de felul în care Trump îşi evaluează brandul. Nu includem valoarea brandului în calculele noastre, pentru că până când proprietarul nu găseşte o metodă de a-l valorifica nu ţinem cont de acesta", a spus Forbes, preşedinte şi redactor şef al revistei.

Trump se află pe locul 121 în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi oameni din America, imediat după moştenitoarea Wal-Mart Stores, Ann Walton Kroenke.

Lista miliardarilor este condusă de co-fondatorul Microsoft Bill Gates, cu o avere netă de 76 de miliarde de dolari, investitorul Warren Buffett, cu 62 de miliarde de dolari, şi miliardarul din industria tehnologiei Larry Ellison, co-fondatorul Oracle, cu 47,5 miliarde de dolari.

Averea netă a lui Trump s-a dovedit a fi un subiect sensibil de-a lungul timpului. În 2006, Trump a dat în judecată un reporter care în opinia sa i-a subestimat averea. Procesul a fost ulterior respins.

Potrivit Forbes, Trump este totuşi cel mai bogat dintre aspiranţii la Casa Albă.

Un purtător de cuvânt al lui Trump nu a putut fi contactat.

În topul primilor 10 miliardari ai Statelor Unite se mai află în ordine Jeff Bezos (Amazon.com), cu 47 miliarde de dolari, Charles Koch (afaceri diversificate), cu 41 miliarde de dolari, David Koch (afaceri diversificate), cu 41 miliarde de dolari, Mark Zucherberg (Facebook), cu 40,3 miliarde de dolari, Michael Bloomberg (Bloomberg), cu 38,6 miliarde de dolari, Jim Walton (Wal-Mart), cu 33,7 miliarde de dolari şi Larry Page (Google), 33,3 miliarde de dolari.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...