FOTO Clasamentul locurilor de o frumuseţe incredibilă

Site-ul de călătorii Minube şi-a invitat utilizatorii să voteze pentru a realiza o listă cu cele mai frumoase locuri din lume. Lista „câştigătorilor“ a fost publicată de „Huffington Post“, iar imaginile vorbesc de la sine.

FOTO es.letsbonus.com

Plaja Catedralelor, Glicia, Spania

Arcadele gigantice din piatră şi valurile care se lovesc furioase de stânci formează un peisaj care taie răsuflarea. În timpul refluxului, turiştii îndrăzneţi pot explora tunelurile şi peşterile din interiorul acestei adevărate catedrale create de natură.

FOTO redbubble.com

Ţinuturile de Sus, Scoţia

Munţii înverziţi, lacurile deasupra cărora pluteşte o ceaţă permanentă şi castelele în ruină conferă o frumuseţe fantomatică acestor locuri sălbatice. Mitologia bogată a zonei contribuie la farmecul ţinutului.

FOTO yourafricansafari.com

Parcul Namib-Naukluft, Namibia

Acest parc natural din Namibia adună laolaltă munţi cu un aspect interesant, dar şi cel mai bătrân deşert din lume, deşertul Namib, cu o vechime de peste 80 de milioane de ani. Unele dune de nisip, formate din straturi de nisip în diverse nuanţe, ajung şi până la înălţimi de aproape 400 de metri.

Erta Ale, Etiopia

Erta Ale este un lanţ vulcanic activ, un loc cunoscut şi drept „Poarta către Iad“, unde pământul s-a deschis pentru a lăsa la vedere lava clocotitoare. În lume există numai cinci astfel de „lacuri“ care ard, după cum mai sunt numite, dar Erta Ale este considerat cel mai spectaculos.

FOTO wordlesstech.com

Insula Antelope sau Canionul Antilopelor, SUA

Una dintre cele mai vizitate locuri din SUA, Antelope uimeşte turiştii din întreaga lume prin construcţiile naturale complexe.

FOTO geo-encyclopedia.com 

Situat în ţinutul indienilor Navajo, Antelope este populat de turme de bizoni şi de antilope, dar şi de haite de coioţi.

FOTO madiba.de

Delta Okavango, Botswana

„Grădina Raiului“ mai este supranumită delta Okavango, casă a zeci de specii de animale, printre care bivoli, hipopotami, hiene, crocodili etc.

FOTO planesandpassports.com 

Câmpia Salar de Uyuni, Bolivia

Această întindere de sare este considerată cel mai plat loc de pe pământ şi s-a format după ce un lac uriaş, Minchin, s-a evaporat treptat în ultimii 20 000 de ani. Aspectul selenar impresionează fiecare om care are ocazia să ajungă la Salar de Uyuni, „piese de rezistenţă“ ale locului fiind şi lagunele de o frumuseţe greu de descris în cuvinte şi grupurile de flamingo.

FOTO huffingtonpost.com

Ialta, Peninsula Crimeea 

Aşezat pe coasta nordică a Mării Negre, acest oraş pare desprins din serialul  „Game of Thrones“ (Urzeala tronurilor), cu peisajele demne de un regat din poveşti. Spectaculoasă este priveliştea castelului „Cuibul Rândunicii“, o construcţie neogotică situată în Gaspra (localitate aflată la 9 km de Ialta), aşezată la 40 de metri înălţime faţă de nivelul mării.

FOTO flickr.com

Ijen, Indonezia

Vulcanul Ijen, localizat în estul insulei Java, în Indonezia, este unul din cei trei vulcani activi din platoul Ijen. Dar surpriza cu adevărat plăcută este reprezentată de craterul imens care găzduieşte un lac vulcanic cu o adâncime de un kilometru, a cărui apă are nuanţa turcoaz. Locul este presărat cu gheizere, iar peste tot pluteşte un miros intens de sulf, avertisment pentru turiştii ceva mai sensibili. Cei pe care i-a prins seara în acest loc au povestit cât de spectaculoasă este imaginea vulcanului care „scuipă“ lavă încă arzând.

FOTO huffingtonpost.com

Breithorn, Elveţia

Breithorn nu este cel mai înalt lanţ muntos din Alpi, dar este unul dintre cei mai frumoşi. Traseele accesibile l-au transformat într-un loc popular printre alpinişti şi iubitorii de natură, dar ce-l face cu adevărat special sunt râurile glaciare care se despletesc pe suprafaţa sa.

FOTO mvfram.blogspot.com

Strâmtoarea Bransfield, Antarctica

Strâmtoarea Bransfield se află între Insulele Shetland de Sud şi Peninsula Antarctică, iar în apele sale îngheţate plutesc gheţari „sculptaţi“ în cele mai ciudate forme şi de diverse mărimi. Coloniile de pingiuni nu fac decât să sporească farmecul acestui colţ de lume.

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

4 Teoria conspirației? / VIDEO Specialist la CNBC: Tulpina de CoVid-19 din Iran este diferită față de cea care a l…

5 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume