FOTO „The Huffington Post“: cum este să trăieşti în Moldova, una dintre cele mai sărace ţări europene

FOTO „The Huffington Post“: cum este să trăieşti în Moldova, una dintre cele mai sărace ţări europene

Articolul din publicaţia americană, cu titlul „Fotografii impresionante arată cum este să trăieşti în una dintre cele mai sărace ţări europene“, citează câteva statistici cu privire la situaţia economică a Moldovei.

17% din moldoveni trăiesc sub pragul săcăriei. „Având locuri de muncă puţine şi prost plătite, un afert din adulţii moldoveni pleacă la muncă în străinătate, mai mult decât în orice altă ţară din lume“, notează editorii publicaţiei The Huffington Post.

Fotografiile publicate sunt semnate de Andrea Diefenbach, din Germania, care a vizitat satele din Moldova şi a realizat apoi un proiect intitulat „Ţara fără părinţi“. Acesta a fost publicat la începutul anului şi ilustrează viaţa copiilor din Moldova rămaşi singuri după ce părinţii au plecat la muncă în străinătate.

„Am cunoscut trei fetiţe care trăiau singure, după ce mama plecase în Italia ca îngrijitoare de bătrâni. Olga, fata cea mai mare, care avea doar 12 ani, gătea, cocea pâine, îşi îngrijea surorile mai mici şi avea grijă ca ele să meargă la şcoală“, îşi aminteşte Andrea Diefenbach.

Fotograful german a vizitat timp de doi ani Republica Moldova pentru a realiza acest album de fotografie.

Fotografiile au fost incluse ulterior în albumul „The Other Hundred“, un album fotografic în opoziţie cu Forbes 100 şi cu alte topuri ale oamenilor bogaţi publicate în presă.

Proiectul spune povestea unor oameni din întreaga lume care nu sunt bogaţi, dar care au realizat lucruri remarcabile sau care demonstrează tărie de caracter. Albumul include 100 de poveşti ilustrate ale unor astfel de oameni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale