FOTO VIDEO X, primul Android Nokia, în ofertele magazinelor din România

FOTO VIDEO X, primul Android Nokia, în ofertele magazinelor din România

Nokia X nu e un telefon pretenţios. A fost lansat de Nokia cu ajutorul sistemului open source Android, dar nu are acces la Google Play, adică magazinul oficial al Google, ci foloseşte diferite magazine conexe, Yandex din Rusia sau 1MobileMarket. Nu vă gândiţi că nu veţi avea aplicaţii, ci le veţi avea dintr-o sursă neoficială. Că doar e Android.

Unde găsiţi Nokia X? Noi l-am căzut prima oară pe evoMAG, la preţul de 631 de lei. Momentan produsul este listat cu Întreabă Stoc, deci vorbim de un număr limitat de dispozitive.

Băimărenii de la QuickMobile l-au adus şi ei la preţul de 699 de lei, varianta Dual Black şi 599 de lei, varianta mai ieftină pe diferite culori.

La Orange, primul operator care a adus telefonul finlandezilor, acesta costă 119 de euro în varianta fără abonament .Dar puteţi să-l luaţi gratuit cu Fluture 12şi Pantera 19. La Fluture 10, Nokia X costă 76 de euro, la fel ca la Tigru 8, care conţine şi 50 de MB incluşi.

Detalii tehnice despre primul Android de la Nokia

Memoria internă RAM este de 512 MB, iar procesorul este unul Qualcomm Snapdragon S4, dual-core, la 1 Ghz. Bateria are 1.500 de miliamperi.

E un telefon mic, puţin performant, care-mi aduce aminte de cele cu Firefox OS. E opţiunea Nokia pentru pieţele emergente şi va costa doar 89 de euro. Astfel, 400 de lei pentru un telefon cu Android modificat.

Tehnic, nu e nimic impresionant - ecran de inci, rezoluţie 800x480 şi o densitate de 233 de pixeli pe inch. Capacitatea de stocare este de 4GB, iar aceasta se poate extinde doar la Nokia X+, care costă 99 de dolari şi suportă carduri microSD de până la 32 de GB.

Puteţi vedea mai jos video-ul făcut de noi la Barcelona cu produsele din gama X de la Nokia

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…