FOTO Vodquila este pe val: băuturile hibrid fac senzaţie în industria alcoolului

FOTO Vodquila este pe val: băuturile hibrid fac senzaţie în industria alcoolului

Votca şi tequila formează, mai nou, o băutură hibrid botezată Vodquila, obţinută prin distilarea celor două bauturi alcoolice. Mai exact, votca este distilată de şase ori apoi amestecată cu tequila obţinută din căpăţâni de agavă albastră, cea mai căutată specie de agavă pentru producerea unei băuturi de calitate superioară. Combinaţia este lăsată apoi la macerat în cuve de mici dimensiuni, la temperaturi ridicate. Aşa ia naştere vodquila, cu o concentraţie de 40% alcool, produsă de compania americană Red Eye Louie's, care a fost deja medaliată cu argint în cadrul Competiţiei Internaţionale a Vinului şi Spirtoaselor 2013.

Chander Arora şi fiica sa, Nina, din statul american Alabama, sunt cei care au venit cu ideea de a lansa vodquila, după au descoperit că amestecul obţinut din licorile bahice pe care le preferă, votca şi tequila, are un gust foarte bun. Cei doi au început să testeze şi alte mixuri de alcool, iar în acest timp înflorise deja gândul unei afaceri.

Iniţial, Nina Arora a făcut un proiect de business pentru facultate, tocmai pentru a verifica reacţia celor care au încercat băuturile hibrid, iar mai târziu a intervenit şi fratele tinerei, Romie, care a reuşit să introducă noua băutură pe piaţa americană.

„Cred că Vodquila se bucură de succes pentru că oferă ce este mai bun din cele două băuturi. Gustul aparte al produsului a fost remarcat de juraţi încă de la „degustarea oarbă“ (examinare în cadrul căreia experţii nu cunosc provenienţa băuturilor-n.r.). Vodquila reprezintă o nouă revoluţie în industria spirtoaselor“, a declarat Ewan Lacey, preşedintele Competiţiei Internaţionale a Vinului şi Spirtoaselor. Aprecierea de care a avut parte băutura hibrid în cadrul evenimentului, concurs care reuneşte unii dintre cei mai importanţi specialişti din industria alcoolului, a dus la propunerea de a include o nouă secţiune în competiţie, dedicată exclusiv băuturilor hibrid.

FOTO bridgeviewliquor.net

Printe băuturile hibrid care se bucură de succes se numără şi Courvoisier Rosé, obţinută din coniac şi vin rose, Absolut Tune – o combinaţie între Sauvignon Blanc şi Votca Absolut, un mix de gin şi sake (băutură tradiţională japoneză-n.r ) numit Jinzu, Twenty Grand Rosé, făcută din coniac, votcă şi vin rose, Ferdinand Saar Dry Gin, un mix de gin şi vin Riesling Schiefer, sau Nuvo, un amestec de votcă şi vin spumant. Lista conţine şi o combinaţie între două tipuri de whiskey, american şi irlandez, cu aromă naturală de fucte de pădure, numită Zaconey, cu 35% alcool.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”