Franța: Politicianul de extremă-dreapta Jean-Marie Le Pen a fost spitalizat

Franța: Politicianul de extremă-dreapta Jean-Marie Le Pen a fost spitalizat

Fondatorul partidului de extremă-dreapta francez Frontul Național (FN), Jean-Marie Le Pen, care trece printr-o criză în viața politică și familială, a fost spitalizat joi pentru o ''mică problemă cardiacă'', informează AFP. ''Sunt bine, acum sunt în patul meu. Voi avea ocazia de a mă odihni. Este o mică problemă cardiacă, nimic grav'', a dat asigurări prin telefon Le Pen (în vârstă de 86 de ani), care în 2011 a cedat conducerea FN fiicei sale, Marine Le Pen.

La începutul lunii aprilie, Jean-Marie Le Pen a provocat o criză majoră în interiorul formațiunii sale politice în urma unor declarații despre Holocaust și imigrație, care au afectat strategia de ''dedemonizare'' aplicată de Marine Le Pen după preluarea conducerii Frontului Național.

Evocând un ''suicid politic'', lidera Frontului Național a lansat vineri o procedură disciplinară contra tatălui ei. Acesta ar urma să compară la finalul lunii în fața biroului executiv al FN în vederea unor eventuale sancțiuni.

Jean-Marie Le Pen a anunțat luni că renunță să candideze în alegerile regionale în sud-estul Franței și s-a pronunțat în favoarea numirii nepoatei sale în fruntea listei de candidați a Frontului Național.

Întrebat de publicația Figaro Magazine dacă va candida la scrutinul din decembrie, Le Pen a răspuns: ''Nu, chiar dacă eu cred că aș fi cel mai bun candidat pentru Frontul Național''.

Jean-Marie Le Pen, președinte de onoare al FN și deputat european, a apărat memoria mareșalului Philippe Pétain, artizan al colaborării Franței cu Germania nazistă, și a criticat strategia fiicei sale de conducere a FN, într-un interviu acordat săptămânalului de extremă dreaptă Rivarol. În urmă cu două săptămâni, el și-a reiterat declarațiile privind camerele de gazare, calificate drept un 'detaliu' al istoriei, condamnate de opinia publică. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…

5 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea