Google Street View a intrat în Mongolia pe cal

Google Street View a intrat în Mongolia pe cal

Serviciul Google Street View a fost lansat joi și în Mongolia, o țară întinsă și foarte slab populată pe care firma americană a parcurs-o călare pentru a realiza imaginile necesare, informează AFP. Gigantul american și-a fixat camerele de filmat pe o sanie trasă de un cal și a mers până în zone îndepărtate precum malul lacului Khosvgol, al doilea ca mărime din Mongolia.

Pe terenul accidentat al deșertului Gobi, un angajat local al Google a purtat camera pe umerii săi, a declarat firma din California la lansarea serviciului, la Ulan Bator, în prezența autorităților mongole.

Google Street View a adunat imagini din Mongolia de pe o distanță de aproape 5.500 km.

"Google speră că sosirea Street View în Mongolia va face țara cunoscută ca o nouă destinație pentru turiștii din întreaga lume și va spijini creșterea economică a țării", a spus reprezentantul Google, Susan Point, citată de AFP.

Cu cele trei milioane de locuitori, Mongolia este țara cu cea mai mică densitate a populației din întreaga lume.

"A fost o adevărată aventură", a declarat un membru al echipelor de filmare, adăugând că aproximativ 80% din călătoria de documentare a fost petrecută pe drum din cauza distanțelor foarte mari. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...