Imagini spectaculoase: Cum arată cea mai adâncă piscină din lume - FOTO, VIDEO

Imagini spectaculoase: Cum arată cea mai adâncă piscină din lume - FOTO, VIDEO

Până anul acesta, cea mai adâncă piscină din lume era Nemo 33, din Belgia, cu 34,5 metri adâncime. Însă, acest record este deţinut în prezent de o altă piscină, construită în urmă cu câteva luni în Italia - "Y-40 Deep Joy", care, aşa cum arată şi numele, are o adâncime de 40 de metri.

Cea mai adâncă PISCINĂ din lume: Cum arată bazinul de 40 de metri cu apă termală - FOTO, VIDEO

Piscina, proiectată de arhitectul italian Emanuele Boaretto, este parte a unui complex ultramodern construit într-un hotel de patru stele, Terme Millepini din Montegrotto Terme, în regiunea Veneţiei, scrie Daily Mail .

Piscina are o suprafaţă de 21 de metri lungime şi 18 metri lăţime, conţine 4.300 de metri cubi de apă termală, menţinută în permanenţă la o temperatură de 32-34 de grade Celsius.

GALERIE FOTO

Piscina are mai multe platforme, plecând de la adâncimi de 1,3 metri până la 12 metri, iar punctul central al acesteia îl reprezintă un tunel ce le permite pasionaţilor să coboare până la 40 de metri adâncime. O astfel de adâncime este echivalentul a nouă autobuze etajate aşezate unul peste celălalt sau al unei clădiri de 12 etaje. Drept comparaţie, statuia lui Iisus din Rio de Janeiro are 38 de metri, iar Statuia Libertăţii din New York, fără piedestal, are aproximativ 45 de metri.

Vizitatorii pot practica sporturi precum scuba-diving, înot, aqua fitness, watsu, hidro-kineto terapie sau activităţi speciale pentru femeile însărcinate.

În plus, complexul este dotat cu un tunel suspendat transparent, care le permite vizitatorilor să observe, de la o adâncime de aproximativ 12 metri, tot ceea ce se petrece în imensa piscină.

Precedentul record de adâncime era deţinut de piscina Nemo 33 din Belgia, care are 34,5 metri şi care conţine 2,5 milioane de litri de apă filtrată, fără clor, menţinută la o temperatură de 30 de grade Celsius.

Titlul de cea mai mare piscină din lume revine Lagunei de Cristal, construită în 2006 în staţiunea turistică San Alfonso del Mar din Chile.

Amplasată chiar pe malul Oceanului Pacific, Laguna de Cristal are o lungime de 1.013 metri, o suprafaţă de 8 hectare şi conţine 250.000 de metri cubi de apă. Realizarea acesteia a costat 613 milioane de lire.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

5 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…