În Japonia a fost inaugurat un hotel deservit în întregime de roboți

În Japonia a fost inaugurat un hotel deservit în întregime de roboți

Un hotel deservit integral de roboți, fără niciun angajat în carne și oase la vedere, este propunerea extravagantă a Hotelului Henn-na, un stabiliment care și-a deschis vineri porțile în sud-estul Japoniei, relatează EFE.

Hotelul care pune la dispoziție 72 de camere propune o experiență aparte, potrivit numelui său — Hen na hotel — care poate fi tradus prin 'Hotelul Bizar'. Hotelul face parte dintr-un parc tematic numit Huis Ten Bosch, proiectat după modelul unui orășel olandez tradițional, situat în apropierea orașului portuar Sasebo.

La recepție, oaspeții vor fi întâmpinați de un dinozaur mecanic, o recepționeră androidă și un bellboy robot. Clientul trebuie să se înregistreze singur pe o tabletă tactilă înainte ca brațul robotului să preia bagajele. În timpul șederii lor este puțin probabil ca oaspeții să-i întâlnească pe cei circa zece angajați umani care lucrează în hotel. Este o măsură care a permis companiei care administrează Huis Ten Bosch să economisească 25 la sută din costurile salariale.

Clienții hotelului vor putea avea acces în camere folosind tehnologia recunoașterii faciale, în locul cheilor. Tarifele de cazare vor începe de la circa 60 de dolari pe noapte, mult mai scăzute decât tarifele practicate de celelalte hoteluri din parc (170-255 de dolari), deservite de personal obișnuit. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro