India: Inginerul care nu a mers la muncă timp de 24 de ani a fost concediat

India: Inginerul care nu a mers la muncă timp de 24 de ani a fost concediat

A.K. Verma, un inginer de la Departamentul de Administratie Publica din India a fost concediat pentru ca ultima oara cand s-a prezentat la locul de munca a fost in decembrie 1990.

"A solicitat prelungirea concediului, nu a fost concediat si a sfidat ordinele de a se intoarce la munca", a precizat guvernul intr-un comunicat, noteaza The Telegraph.

Chiar si dupa ce o ancheta l-a gasit vinovat de "absenta voita de la datorie" in 1992 a mai durat 22 de ani si interventia unui ministru pentru concedierea angajatului.

Legislatia muncii din India, care potrivit Bancii Mondiale este una dintre cele mai restrictive din lume, nu permite eliberarea din functie a angajatilor foarte usor daca nu este vorba de o infractiune penala.

In ultima vreme se incearca schimbari in acest domeniu. Primul ministru Narendra Modi a introdus un sistem cu amprenta pentru bugetarii din New Delhi. Rezultatele sunt disponibile public in timp real pe  www.attendance.gov.in .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”