Indonezia: O albină a provocat întârzierea decolării unui avion

Indonezia: O albină a provocat întârzierea decolării unui avion

Compania aeriană indoneziană Garuda a fost nevoită să amâne cu câteva ore decolarea unui avion din cauza unei albine care intrase într-un tub Pitot - instrument destinat măsurării presiunii dinamice (a vitezei unui curent de fluid), a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al companiei, citat de AFP.

Avionul Boeing 737 cu 156 de pasageri la bord ar fi trebuit să decoleze de pe aeroportul din Kualanamu din nordul insulei Sumatra marți, la 10h10 (03h10 GMT). Plecarea spre Jakarta a întârziat patru ore, pilotul hotărând să amâne îmbarcarea după ce a constatat o problemă la un instrument. "Incidentul a constat într-o problemă tehnică datorată prezenței unei insecte într-un tub Pitot", a declarat într-un comunicat un purtător de cuvânt al companiei Garuda, Benny Burarbutar. "Din cauza unei probleme de securitate, Garuda Indonesia a decis să amâne zborul", a adăugat el.

Un alt oficial al companiei a confirmat faptul că la originea problemei tehnice s-a aflat o albină care pătrunsese într-o sondă Pitot. După ce problema a fost rezolvată, avionul a decolat spre Jakarta, unde a aterizat fără probleme marți după-amiază.

Sondele Pitot au fost evocate în cazul accidentului avionului Airbus A330 al companiei Air France care asigura legătura Paris-Rio și care s-a prăbușit în Oceanul Atlantic în 1 iunie 2009. Atunci au murit toți cei 228 pasageri și membri ai echipajului de la bord. Tuburile Pitot au fost temporar obturate, avionul a urcat prea repede, a intrat în picaj și s-a prăbușit, amintește AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /