Insula japoneză Nishinoshima continuă să-și mărească suprafața prin lava emanată de vulcan

Insula japoneză Nishinoshima continuă să-și mărească suprafața prin lava emanată de vulcan

Insula japoneză Nishinoshima continuă să crească, mărindu-și de 11 ori dimensiunea inițială ca urmare a lavei emanate din erupția vulcanică care s-a produs în noiembrie 2013, a informat paza de coastă japoneză, citată miercuri de EFE.

Ultimele măsurători au arătat că dimensiunile insulei Nishinoshima sunt acum de 1,95 km la est și 1,8 km la sud, ceea ce înseamnă că suprafața sa a crescut de 11 ori de la prima erupție.

Explozia vulcanică din 20 noiembrie 2013 a format la sud-estul Nishinoshimei o nouă masă de pământ, numită inițial Niijima sau Shinto (două moduri de a spune în japoneză "insulă nouă").

Noua insulă nu a primit până la urmă niciun nume după ce paza de coastă a confirmat în decembrie 2013 că masa de pământ s-a extins până când s-a unit cu Nishinoshima.

Insula, situată în Oceanul Pacific la circa o mie de km distanță de Tokyo, reprezintă o masă de peste 50 de milioane de metri cubi, care s-a ridicat la 100 de metri peste nivelul mării.

Vulcanul continuă să scuipe lavă, pietre și cenușă și a format o coloană de fum care se ridică la o înălțime de 1.200 de metri, potrivit observațiilor autorităților nipone.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?