Internetul cere, Mozilla livrează: directorul demisionează după ce s-a descoperit că a sponsorizat o campanie anti-gay în Statele Unite

Internetul cere, Mozilla livrează: directorul demisionează după ce s-a descoperit că a sponsorizat o campanie anti-gay în Statele Unite

Potrivit unei postări pe blogul oficial al companiei, Brendan Eich a decis să îşi dea demisia din funcţia de CEO al Mozilla.

“Mozilla crede în egalitate şi libertatea discursului. Egalitatea e necesară pentru un discurs cu sens. Ai nevoie de libertate. Cultura organizaţională reflectă diversitatea şi incluziunea. Nu ţinem cont de vârstă, cultură, etnie, sex, limbă, orientare sexuală sau viziuni religioase”, au arătat cei de la Mozilla.

Pe lângă problemele de pe internet, o parte a consiliului de administraţie al Mozilla îşi dăduse demisia, ca protest faţă de numirea lui Eich.

Noul director Mozilla a susţinut în 2008 o campanie anti-LGBT, iar OKCupid, unul dintre cele mai populare site-uri de dating online, ripostează acum. Pe pagina principală, utilizatorii de Firefox sunt îndemnaţi să folosească alt browser şi caracterizează compania drept duşmanul lor.

În 2008, Eich a susţinut prin donaţii de 1.000 de dolari o companie care sprijinea lupta anti-LGBT din California. O fi el inventatorul JavaScript, după cum informeazăTechCrunch, dar utilizatorii de Internet şi OKCupid n-au reacţionat prea bine. Ba chiar au fost oameni din interiorul Mozilla care şi-au exprimat dezaprobarea în privinţa numirii lui Eich.

„Brendan Eich, noul director Mozilla, se opune iniţiativei care presupune că şi cuplurile gay se bucură de drepturi egale. Astfel, noi preferăm ca utilizatorii noştri să nu folosească software Mozilla pentru a accesa OKCupid“, se arată pe pagina principală a site-ului, dacă accesezi prin Firefox. Motivul care a stârnit ura OKCupid şi a altora? Explicaţia e la baza paginii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...