Intrare gratuită în Luvru, oferită publicului de arheologi protestatari

Intrare gratuită în Luvru, oferită publicului de arheologi protestatari

Arheologi îngrijorați pentru viitorul profesiei lor au blocat joi după-amiază casele de bilete ale Luvrului la Paris, permițând vizitatorilor să intre gratuit în muzeul cel mai vizitat din lume, informează AFP.

Peste o sută de protestatari 'au blocat casele de bilete' situate sub celebra piramidă din sticlă, între 11h00 și 15h00 GMT, potrivit reprezentantului sindical Fabrice Marty.

'Intrare gratuită, oferită de arheologi', afirmă un afiș lipit pe geamul uneia dintre casele de bilete ale muzeului parizian, care a primit 9,3 milioane de vizitatori în 2014, dintre care 70% erau străini.

Arheologii 'denunță amenințările la adresa protecției patrimoniului arheologic. De peste zece ani, privatizarea și comercializarea acestui sector de activitate au dus la o situație catastrofală', a afirmat un comunicat sindical.

Contactat de AFP, Ministerul Culturii și-a exprimat 'uimirea față de această mișcare, ale cărei consecințe le suportă muzeul național' și a asigurat că este 'în dialog permanent' cu sindicatele care îi reprezintă pe arheologi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina