Israel: Lampă veche de 1.400 de ani, descoperită de arheologi datorită unui...arici

Israel: Lampă veche de 1.400 de ani, descoperită de arheologi datorită unui...arici

O echipă de arheologi israelieni a descoperit o lampă veche de 1.400 de ani datorită unui arici care și-a săpat vizuina într-un sit din centrul Israelului, a anunțat miercuri Administrația antichităților israeliene, preluată de AFP.

Arheologii, care efectuau o inspecție de rutină pentru a combate furtul de obiecte antice din situl Horbat Siv, au zărit ceva deosebit în apropierea vizuinii unui arici. Când s-au apropiat, au găsit o lampă intactă din ceramică de acum 1.400 de ani, scoasă la suprafață de animal.

'Ariciul este un arheolog excelent, care știe să sape într-un mod incomparabil', a spus Ira Horovitz din conducerea Antichităților, pe site-ul administrației. 'Cum în țară există numeroase situri arheologice, se întâmplă ca aricii să își construiască adăpostul între vestigii subterane. Scot cu mare pricepere pământul la suprafață și, odată cu el, tot felul de obiecte arheologice', a adăugat expertul.

În pofida acestui ajutor necondiționat, Autoritatea Antichităților i-a avertizat toți aricii din țară: 'Facem un apel să se abțină să sape în situri arheologice și îi anunțăm că acest tip de activitate fără autorizație constituie un delict', a scris administrația cu mult umor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat