Istoricul Lucian Boia și-a lansat cea mai nouă carte - "Suveranii României. Monarhia o soluție?"

Istoricul Lucian Boia și-a lansat cea mai nouă carte - "Suveranii României. Monarhia o soluție?"

Volumul "Suveranii României. Monarhia o soluție?" de Lucian Boia a fost lansat sâmbătă la librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Scriitorul Gabriel Liiceanu aprecia volumul ca fiind o carte scurtă, "un eseu-sinteză", care agață cititorul chiar de la titlu. El a fost de părere că Lucian Boia pune accentul în cartea sa pe figurile monarhilor români care sunt compuse "din tușe foarte scurte, dar extrem de elocvente". "Cartea este construită foarte frumos, foarte limpede. Acest volum are două fire: un fir este funcția regalității în perioada 1866-1947, și apoi efigia fiecărui suveran. Efigia fiecărui suveran este făcută cu o tușă artistică absolut impresionantă. Cine citește cartea asta nu o să mai uite niciodată cum arăta fiecare dintre monarhii României, cum s-a înscris el în memoria noastră, pe scena noastră, cum arăta, ce-l deosebea de toți ceilalți", a spus Gabriel Liiceanu în prezentarea făcută la lansarea cărții.

Autorul a declarat că cea mai nouă carte a sa cuprinde "un dosar al monarhiei românești" care prinde între coperțile lui opt decenii din istoria României."Am adunat în paginile acestei cărți tot ce mi s-a părut esențial în 'dosarul monarhiei', de la fondarea dinastiei și până astăzi", a afirmat Lucian Boia.

El a spus că pentru a scrie o carte trebuie "neapărat să se atașeze de subiect". "Pur și simplu încolțește un subiect în mine și apoi tot crește, mă invadează, și nu mă lasă. Trebuie neapărat să scriu cartea respectivă. Asta este explicația pentru cărțile mele", a declarat Lucian Boia.

Autorul a precizat că volumul "Suveranii României. Monarhia o soluție?" nu a scris-o ca să apere vreo cauză monarhică sau republicană. "N-am avut un motiv partizan", a precizat Boia.

Lucian Boia a anunțat la lansarea noului său volum, în premieră, că a început deja să scrie la următoarea carte, una pentru care nu are încă titlul. "Am început deja să scriu la altă carte, nu am încă titlul. E vorba de România ca stat național, conceptul de stat național unitar, raportul românilor cu străinii, cu minoritățile", a spus Lucian Boia.

Cartea "Suveranii României. Monarhia o soluție?" poate fi găsită în librăriile Humanitas la prețul de 24 de lei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…