Istoricul Lucian Boia și-a lansat cea mai nouă carte - "Suveranii României. Monarhia o soluție?"

Istoricul Lucian Boia și-a lansat cea mai nouă carte - "Suveranii României. Monarhia o soluție?"

Volumul "Suveranii României. Monarhia o soluție?" de Lucian Boia a fost lansat sâmbătă la librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Scriitorul Gabriel Liiceanu aprecia volumul ca fiind o carte scurtă, "un eseu-sinteză", care agață cititorul chiar de la titlu. El a fost de părere că Lucian Boia pune accentul în cartea sa pe figurile monarhilor români care sunt compuse "din tușe foarte scurte, dar extrem de elocvente". "Cartea este construită foarte frumos, foarte limpede. Acest volum are două fire: un fir este funcția regalității în perioada 1866-1947, și apoi efigia fiecărui suveran. Efigia fiecărui suveran este făcută cu o tușă artistică absolut impresionantă. Cine citește cartea asta nu o să mai uite niciodată cum arăta fiecare dintre monarhii României, cum s-a înscris el în memoria noastră, pe scena noastră, cum arăta, ce-l deosebea de toți ceilalți", a spus Gabriel Liiceanu în prezentarea făcută la lansarea cărții.

Autorul a declarat că cea mai nouă carte a sa cuprinde "un dosar al monarhiei românești" care prinde între coperțile lui opt decenii din istoria României."Am adunat în paginile acestei cărți tot ce mi s-a părut esențial în 'dosarul monarhiei', de la fondarea dinastiei și până astăzi", a afirmat Lucian Boia.

El a spus că pentru a scrie o carte trebuie "neapărat să se atașeze de subiect". "Pur și simplu încolțește un subiect în mine și apoi tot crește, mă invadează, și nu mă lasă. Trebuie neapărat să scriu cartea respectivă. Asta este explicația pentru cărțile mele", a declarat Lucian Boia.

Autorul a precizat că volumul "Suveranii României. Monarhia o soluție?" nu a scris-o ca să apere vreo cauză monarhică sau republicană. "N-am avut un motiv partizan", a precizat Boia.

Lucian Boia a anunțat la lansarea noului său volum, în premieră, că a început deja să scrie la următoarea carte, una pentru care nu are încă titlul. "Am început deja să scriu la altă carte, nu am încă titlul. E vorba de România ca stat național, conceptul de stat național unitar, raportul românilor cu străinii, cu minoritățile", a spus Lucian Boia.

Cartea "Suveranii României. Monarhia o soluție?" poate fi găsită în librăriile Humanitas la prețul de 24 de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…