Jacques Chirac este considerat cel mai simpatic preşedinte francez

Jacques Chirac este considerat cel mai simpatic preşedinte francez

Jacques Chirac este considerat cel mai simpatic preşedinte al Franţei, devansându-i cu mult pe Francois Mitterand, Charles De Gaulle, Nicolas Sarkozy sau Francois Hollande, potrivit unui sondaj Ifop, publicat de revista Paris Match în ediţia electronică.

Jacques Chirac este considerat cel mai simpatic preşedinte francez - sondaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Francezii au păstrat multă afecţiune pentru preşedintele pe care l-au ales în 1995, scrie revista franceză. Potrivit sondajului realizat de Ifop pentru Paris Match, opoziţia lui Chirac faţă de războiul din Irak din 2003 rămâne fapta marcantă a carierei sale politice îndelungate.

La 20 de ani după ce a fost ales şef al statului francez, Jacques Chirac este considerat cel mai simpatic preşedinte, cu 33 la sută din voturi, conform sondajului realizat pe un eşantion de 1.011 persoane în perioada 17-18 aprilie. El îi devansează cu mult pe predecesorul său socialist Francois Mitterrand (21%), generalul Charles De Gaulle (17%), Georges Pompidou (8%), rivalul său etern Valery Giscard d'Estaing (8%), pe Nicolas Sarkozy (7%) şi pe Francois Hollande (5%).

Dintre cei patru şefi de Guvern care s-au succedat în cei 12 ani ai preşedinţiei lui Chirac, socialistul Lionel Jospin este preferat de 35 la sută dintre respondenţi, urmat de Alain Juppe (30%), Dominique de Villepin (17%) şi Jean-Pierre Raffarin (15%).

La întrebarea "cine este moştenitorul lui Jacques Chirac", cei mai mulţi respondenţi l-au desemnat pe Alain Juppe (45%), urmat de Nicolas Sarkozy (25%), fostul ministru Francois Baroin (11%) şi Nathalie Kosciusko-Morizet (5%).

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”