Japonezii au creat ceapa care nu face ochii să lăcrimeze

Japonezii au creat ceapa care nu face ochii să lăcrimeze

O companie alimentară japoneză a făcut deliciile presei săptămâna aceasta anunțând cultivarea unui soi de ceapă care se curăță și se taie fără ca ochii să lăcrimeze, relatează marți AFP.

House Foods Group a anunțat că a cultivat acest soi de ceapă reușind să blocheze enzimele care produc compușii care fac ochii să lăcrimeze.

Rezultatul este chiar invers, poate produce râsul, datorită proprietăților sale neobișnuite, a subliniat compania într-un comunicat.

Compania japoneză nu a decis încă dacă va comercializa noul soi de ceapă.

În 2013, cercetătorii companiei au primit "Premiul Ig Nobel" decernat de Universitatea Harvard pentru pentru cele mai trăznite, ciudate și inutile descoperiri științifice — o alternativă amuzantă la adevăratele premii Nobel.

House Foods Group a fost premiată pentru descoperirea procesului biochimic prin care ceapa face ochii să lăcrimeze. AGERPRES


populare
astăzi

1 Se termină aberația? / Judecătorii, procurorii, militarii și polițiștii nu vor mai putea ocupa locuințe de serviciu după eliberarea din funcție sau după…

2 Testamentul Rodicăi Stănoiu / ce avere îi revine iubitului cu peste 50 de ani mai tânăr, deși nu au fost căsătoriți

3 „Cât timp își fac treaba...” / Primarii care vor să dea afară angajați, dar nu și amantele aduse în primărie de alții

4 „Trăim într-o lume care nu a existat niciodată până acum” / Ce arată un raport despre viitorul lumii, supervizat de JPMorgan

5 Harta bunăstării în Europa. Ce loc ocupă România