Japonezii au creat un robot umanoid gigant similar celui din filmul "Transformer"

Japonezii au creat un robot umanoid gigant similar celui din filmul "Transformer"

Două mici companii japoneze s-au lansat în fabricarea unui robot uriaș de 3,5 metri înălțime, capabil să treacă de la forma umanoidă la cea de vehicul, la fel ca roboții din filmul "Transformer", relatează luni EFE. Numită 'J-deite RIDE', această creatură demnă de un film de science-fiction de care japonezii sunt mari iubitori, ar trebui să devină operațională în 2017, au anunțat cele două firme tokyote Brave Robotics și Asratec. Un prototip a fost deja prezentat în anii trecuți în Japonia.

"Va avea nevoie de 10 secunde pentru a trece de la statutul de umanoid la cel de robot", au asigurat constructorii săi. "J-deite RIDE" va fi capabil să meargă cu viteza de 10 km/h în formă bipedă și să ruleze cu 60 km/h în configurație vehicul, a cărui lungime va fi de 3,8 metri.

Mașinăria de 700 de kg are capacitate pentru doi pasageri și va putea fi pilotată din cockpit sau din exterior printr-o telecomandă fără fir.

Japonezii sunt mari amatori de benzi desenate și seriale culte de science-fiction precum Gundam, UFO Robot Grendizer (Goldorak) sau seria americană Transformers care a generat o întreagă colecție de jucării omonime. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…