Japonia: A murit pisica Tama, șef de gară și atracție pentru turiști

Japonia: A murit pisica Tama, șef de gară și atracție pentru turiști

Cunoscuta pisică Tama, care făcea oficiile de șef de gară într-o minusculă localitate niponă spre marea bucurie a miilor de turiști care mergeau în mod special să o vadă, a murit, a anunțat joi un purtător de cuvânt al căilor ferate, relatează AFP. Tama a devenit celebră pentru faptul de a fi salvat ea singură de la moarte singura linie feroviară din Kishigawa, după 'numirea' sa ca șef al minusculei gări din Kishigawa, din prefectura Wakayama.

Compania feroviară regională, Wakayama Electric Railway, și-a pierdut singurul angajat în aprilie 2006, dar numirea ca șef de gară onorific a pisicii Tama i-a fermecat repede pe călători. Din gură în gură și prin presă, i s-a dus vestea acestei pisici care avea obiceiul de a parcurge peroanele cu chipiul pe cap.

Potrivit unui studiu, numai în anul 2007 prezența pisicii a condus la creșterea cu 55.000 a numărului de călători care se deplasau pe linia Kishigaza, injectând 1,1 miliarde de yeni (7,9 milioane de euro) în economia locală.

Pisica a murit luni din cauza unei boli, la vârsta de 16 ani, a precizat un purtător de cuvânt al Wakayama Electric.

'Ea avea de o lună o infecție a sinusurilor și era îngrijită de proprietarul său. Când însă am vizitat-o împreună cu președintele companiei, în ajunul morții ei, pisica s-a ridicat și a mieunat ca și cum s-ar fi rugat să fie luată în brațe', a adăugat acesta.

Guvernul provinciei Yoshinobu Nisaka se numără printre cei care au prezentat condoleanțe. Tama era 'foarte populară' atât în Japonia, cât și în străinătate, era un superstar al turismului. Aflând despre moartea ei, guvernul local și-a exprimat profunda tristețe și enorma gratitudine.

Compania feroviară a prevăzut funeralii duminică, începând de la ora 12:30 (03:30 GMT), în mica gară al cărei destin l-a schimbat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…