Japonia: Vânzările de whisky au crescut vertiginos după difuzarea unui serial TV de succes

Japonia: Vânzările de whisky au crescut vertiginos după difuzarea unui serial TV de succes

Vânzările de whisky în Japonia nu au fost niciodată atât de mari ca după difuzarea la televiziunea publică a unui serial care prezintă povestea unui producător japonez căsătorit cu o scoțiană, la începutul secolului XX, relatează luni AFP.

'Massan', este numele acestui foileton a cărui eroină este interpretată de americanca Charlotte Kate Fox și care devine astfel prima actriță străină care joacă într-un serial matinal la televiziunea publică NHK. În serialul format din episoade de 15 minute, difuzat zilnic de luni până în ultima zi de vineri 28 martie, ea o interpretează pe Ellie, soția pionierului în acest domeniu, Masaharu Kameyama (supranumit Massan).

Este vorba de povestea lui Masataka Taketsuru, care a studiat la Glasgow, și a soției sale Rita, care au pus pe picioare cu mari eforturi prima distilerie de whisky în Japonia, Nikka. "Suntem de părere că serialul a contribuit la creșterea numărului de iubitori de whisky Nikka", a confirmat Masanao Sugi, un purtător de cuvânt al Asahi Group, care deține Nikka.

Whisky-ul care nu reprezintă decât 1,16% din total vânzărilor de băuturi în Japonia, câștigă teren după tendința remarcată în 2009, mai ales în rândul tinerilor. Cererea de whisky fabricat în Japonia s-a dublat în 2014 comparativ cu anul 2013.

La acest imbold dat de televiziune s-a adăugat și desemnarea în noiembrie anul trecut a whisky-ului Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 de prestigiosul ghid britanic Jim Murray's Whisky Bible, drept cel mai bun whisky din lume. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

3 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

4 Așa o fi?

5 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar