John Galliano, director de creație al mărcii pariziene Maison Martin Margiela (oficial)

John Galliano, director de creație al mărcii pariziene Maison Martin Margiela (oficial)

Designerul britanic John Galliano, concediat de Dior în 2011 și căzut în dizgrație după afirmații antisemite formulate când se afla sub influența băuturilor alcoolice, a fost numit director de creație al mărcii pariziene Maison Martin Margiela, a anunțat luni firma, preluată de AFP și vogue.co.uk.

Foto: biography.com

John Galliano, care revine astfel în lumea modei, 'este unul din cele mai mari talente ale tuturor timpurilor, un designer excepțional pentru o casă care a inovat mereu în lumea modei...Îi doresc să își găsească la noi noua lui casă', a afirmat într-un comunicat Renzo Rosso, președinte al grupului OTB care deține marca.

Primele sale creații pentru Maison Martin Margiela ar putea fi prezentate în luna ianuarie, la Paris Couture Week, iar Galliano se va ocupa de toate colecțiile Margiela, inclusiv cele de pret-a-porter. Vor fi primele colecții impregnate de talentul creativ al lui Galliano de la concedierea de la Dior.

AGERPRES/(AS — autor: Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”