John Houbolt a murit. Inginerul NASA supranumit „eroul necunoscut al aterizării Apollo“ avea 95 de ani

John Houbolt a murit. Inginerul NASA supranumit „eroul necunoscut al aterizării Apollo“ avea 95 de ani

Houbolt a murit marţi, la un azil de bătrâni din Scarborough, Maine, din cauza unor complicaţii ale bolii Parkinson, după cum a declarat ginerele său Tucker Withington.

Pe timpul competiţiei spaţiale dintre Statele Unite şi Uniunea Sovietică, inginerul Houbolt a fost cel care şi-a adus o contribuţie importantă pentru ieşirea din atmosfera terestră a echipajului Apollo.

Eforturile sale de la începutul anilor 1960 sunt legate în mare măsură de convingerea şefilor NASA pentru a dezvolta un modul capabil de transportul echipajul uman până la orbita Lunii.

Houbolt susţinea că o asemenea măsură nu doar că este mai puţin costisitoare, însă este şi una mai sigură faţă de construcţia unei rachete uriaşe, capabilă de a transporta echipajul până la satelitul natural.

Născut în Altoona, Iowa, în anul 1919, Houbolt şi-a obţinut diploma în inginerie civilă din partea Universităţii Illinois. În 1957, acesta primeşte titlul de doctor în Ştiinţele Tehnice. Cariera şi-o începe la Comitetul Naţional Consultativ pentru Aeronautică, în anul 1942. Lucrează apoi pentru NASA până la pensionare, în 1985.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

4 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf

5 Foarte interesant!