John Houbolt a murit. Inginerul NASA supranumit „eroul necunoscut al aterizării Apollo“ avea 95 de ani

John Houbolt a murit. Inginerul NASA supranumit „eroul necunoscut al aterizării Apollo“ avea 95 de ani

Houbolt a murit marţi, la un azil de bătrâni din Scarborough, Maine, din cauza unor complicaţii ale bolii Parkinson, după cum a declarat ginerele său Tucker Withington.

Pe timpul competiţiei spaţiale dintre Statele Unite şi Uniunea Sovietică, inginerul Houbolt a fost cel care şi-a adus o contribuţie importantă pentru ieşirea din atmosfera terestră a echipajului Apollo. 

 

Eforturile sale de la începutul anilor 1960 sunt legate în mare măsură de convingerea şefilor NASA pentru a dezvolta un modul capabil de transportul echipajul uman până la orbita Lunii.

 

Houbolt susţinea că o asemenea măsură nu doar că este mai puţin costisitoare, însă este şi una mai sigură faţă de construcţia unei rachete uriaşe, capabilă de a transporta echipajul până la satelitul natural.

 

Născut în Altoona, Iowa, în anul 1919, Houbolt şi-a obţinut diploma în inginerie civilă din partea Universităţii Illinois. În 1957, acesta primeşte titlul de doctor în Ştiinţele Tehnice. Cariera şi-o începe la Comitetul Naţional Consultativ pentru Aeronautică, în anul 1942. Lucrează apoi pentru NASA până la pensionare, în 1985.

 

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

2 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

3 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

4 Cât a plătit o tânără din Marea Britanie pentru un palton și câteva bluze comandate online din UE, după Brexit

5 Așa o fi?