La New York, bogații trăiesc cu 11 ani mai mult decât săracii

New York-ul este un oraș cu inegalități uneori amețitoare, iar locuitorii unei zone foarte sărace din Brooklyn trăiesc în medie cu 11 ani mai puțin decât cei care locuiesc aproape de Wall Street, potrivit statisticilor oficiale publicate miercuri, citate de agenția France Presse. Aceste statistici asupra sănătății newyorkezilor au fost detaliate pentru zona Brooklyn, una dintre cele cinci ale New York-ului alături de Manhattan, Bronx, Queens și Staten Island.

În cartierul sărac Brownsville din Brooklyn, a cărei populație este formată în proporție de 76% din afroamericani, speranța de viață este de 74,1 ani, una dintre cele mai scăzute din New York.

Prin comparație, speranța de viața în districtul financiar Manhattan este 85,4 ani, cea mai mare din oraș, potrivit surselor oficiale.

Aceasta este prima dată după 2006 când aceste statistici sunt actualizate, ele detaliind inclusiv rata obezității, bolile respiratorii, diabetul, obiceiurile alimentare, consumul de alcool, fumatul, drogurile, nașterile premature dar, de asemenea, și poluarea, veniturile, condițiile de locuit și rata violenței.

"Problemele de sănătate tind să se concentreze în sectoare unde trăiesc oameni de culoare și unde mulți locuitori trăiesc în sărăcie", a declarat dr. Mary Bassett, comisar la Departamentul Sănătății din New York. "Este nedrept și evitabil", a adăugat oficialul newyorkez.

În Brownsville (86.377 locuitori), 28% dintre adulți nu au terminat liceul și numai 18% au frecventat universitatea, spre deosebire de Wall Street unde numai 4% nu au terminat liceul și 84% sunt absolvenți de universități.

Tot în Brownsville, 37% dintre locuitori trăiesc sub pragul sărăciei, iar 56% din veniturile locuitorilor sunt cheltuite pentru a avea o locuință.

Rata de încarcerare este a doua cea mai mare din New York, iar cea a violenței este cea mai mare din oraș (180 de agresiuni la 100.000 de locuitori).

Obezitatea la adulți este de 32%, diabetul 15%, iar 40% dintre adulți consumă cel puțin o băutură cu zahăr pe zi. Rata de spitalizare la psihiatrie (1.727 de internări la 100.000 de adulți) este de șapte ori peste cea din districtul financiar Manhattan (259).

Profilul social și medical al altor zone din New York ar urma să fie lansat în săptămânile următoare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

5 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț