Lansare reușită a unei rachete rusești Proton cu un satelit britanic de telecomunicații

Lansare reușită a unei rachete rusești Proton cu un satelit britanic de telecomunicații

O rachetă rusească Proton purtând un satelit britanic de telecomunicații, Inmarsat-5F3, a decolat cu succes vineri, de pe cosmodromul Baikonur, din Kazahstan, aceasta fiind prima lansare reușită a unei rachete de acest tip după prăbușirea, în luna mai, a unei rachete Proton care urma să plaseze pe orbită un satelit comercial mexican, transmit AFP și EFE.

Decolarea a avut loc la ora locală 17:44 (11: 44 GMT) și 'a decurs așa cum fusese prevăzut', a declarat, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al Agenției spațiale din Rusia (Roscosmos), Igor Burenkov, menționând că 'toate sistemele funcționează extrem de bine'.

Sursa foto: nasaspaceflight.com

Inmarsat-5F3 face parte din programul Global Express (GX), care urmărește extinderea internetului de bandă lată pe întreaga planetă. Acest satelit britanic va asigura serviciile pentru regiunea Pacificului și se va adăuga altor două aparate similare lansate deja, care acoperă alte zone.

Eșecul din primăvară a fost cauzat de o 'defecțiune a motorului de la cel de-al treilea nivel al rachetei', a explicat Centrul Hrunicev, care produce rachetele Proton-M și care asigură că problema a fost rezolvată.

Accidentul rachetei Proton-M, asociat pierderii, în luna aprilie, a navetei cargo Progress, lansată pentru a aproviziona Stația Spațială Internațională, a produs o gravă criză în sectorul aerospațial din Rusia, reamintește AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

5 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?