Lilian Zamfiroiu a propus declanșarea procedurilor pentru suspendarea din funcție a directorului ICR Paris

Președintele Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu, a propus marți declanșarea procedurii de revocare din funcția de director al ICR de la Paris a lui Yvette Seraphina Ivona Fulicea, informează Direcția Comunicare a ICR.

"Institutul Cultural Român a luat act de concluziile discuției pe acest subiect din cadrul Biroului Permanent al Senatului României de luni, 9 februarie a.c., cât și de propunerile Comisiei de Politică Externă a Senatului de marți, 10 februarie a.c. În urma dialogului purtat cu președintele Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Institutului Cultural Român, domnul Lilian Zamfiroiu, în conformitate cu Art. 18, aliniat (3) din Legea nr. 356/2003 privind înființarea, organizarea și funcționarea Institutului Cultural Român, republicată, a propus marți, 10 februarie a.c., declanșarea procedurii de revocare din funcția de director al Institutului Cultural Român de la Paris a doamnei Yvette Seraphina Ivona Fulicea", informează ICR într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus de urgență, în urma finalizării cercetărilor interne, încheierea misiunii permanente la Ambasada României din Franța a diplomatei responsabile de incidentul de la Paris, precum și încetarea detașării și a raporturilor de muncă ale acesteia cu Ministerul Afacerilor Externe.

"În urma finalizării investigațiilor efectuate la nivelul MAE de către Corpul de Control și Evaluare Diplomatică, a fost confirmată responsabilitatea celor două persoane cu privire la incidentul produs la Paris. În consecință, în cazul diplomatei din cadrul ambasadei României de la Paris, în urma finalizării cercetării interne, ministrul afacerilor externe a dispus de urgență încheierea misiunii permanente la Ambasada de la Paris, precum și încetarea detașării și a raporturilor de muncă cu Ministerul Afacerilor Externe", se arată într-un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe (MAE), transmis miercuri AGERPRES.

În ceea ce privește directorul ICR Paris, procedurile specifice în vederea rechemării acestuia de la post și a încetării misiunii din funcția de director al ICR Paris se inițiază, conform normelor în vigoare, de către conducerea ICR București, susține MAE.

Procedurile în discuție presupun avizele MAE, Ministerului Culturii și Comisiilor de politică externă, cultură și media din Senat.

Scriitorul Radu Portocală afirmă, într-o scrisoare adresată ambasadorului României la Paris, Bogdan Mazuru, că e-mailul în care a primit invitația la o recepție organizată cu ocazia vizitei președintelui Klaus Iohannis în Franța conținea un fișier în care erau trecute numele celor invitați și diverse comentarii precum "indezirabil", "scârbos" sau "vrea cu soția". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară