Londra: Inaugurarea unei pasarele din sticlă la emblematicul Tower Bridge

Londra: Inaugurarea unei pasarele din sticlă la emblematicul Tower Bridge

La emblematicul Tower Bridge, unul din cele mai vizitate monumente din Londra, a fost inaugurată marți prima din cele două pasarele din sticlă de pe care se va putea admira fluviul Tamisa de la o înălțime de 42 de metri, informează EFE.

Pasarela transparentă, amplasată în partea de vest a podului, este formată din șase panouri care cântăresc circa 530 de kilograme și au o lungime de 11 metri și o lățime de 1,8 metri.

Cea de a doua pasarelă, cu aceleași dimensiuni, urmează să fie inaugurată la 1 decembrie, în partea de est a renumitului pod.

Realizarea celor două pasarelele a costat un milion de lire (1,27 milioane de euro) și a fost finanțată de primăria orașului, de City-ul londonez (cartierul financiar al capitalei britanice) și alte organisme. 

Inaugurarea pasarelelor coincide cu împlinirea a 120 de ani de la construcția Tower Bridge, care este vizitat anual de aproximativ 600.000 de persoane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale