Lucaci, după ce Jurcă l-a acuzat că a dat-o afară din TVR: A venit la TVR din ordinul Elenei Ceauşescu

Lucaci, după ce Jurcă l-a acuzat că a dat-o afară din TVR: A venit la TVR din ordinul Elenei Ceauşescu

Claudiu Lucaci, fostul şef al Ştirilor TVR, a declarat, după ce Romica Jurcă l-a acuzat că a dat-o afară din SRTv, că aceasta a profitat de toate regimurile pentru a înşela încrederea oamenilor, precizând că ea a început să colaboreze cu Televiziunea Română din ordinul Elenei Ceauşescu.

Lucaci,după ce Jurcă l-a acuzat că a dat-o afară din TVR:A venit la TVR din ordinul Elenei Ceauşescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Romica Jurcă, fostă prezentatoare a rubricii Meteo a Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a anunţat în luna februarie că nu i-a mai fost prelungit contractul cu TVR, acuzându-l pe Claudiu Lucaci, care la momentul respectiv era director al Direcţiei Ştiri, că nu a mai dorit ca aceasta să continue colaborarea cu Televiziunea Română. La rândul său, Lucaci a respins acuzaţiile, iar Televiziunea Română a spus că din cauza situaţiei financiare dificile a instituţiei s-a renunţat la colaborarea cu mai mulţi colaboratori ai Direcţiei Ştiri, între care şi Romica Jurcă, conform relatărilor din presă de la momentul respectiv.

Recent, Romica Jurcă a reluat acuzaţiile la adresa lui Claudiu Lucaci, susţinând într-o emisiune la Antena Stars că acesta a vrut să o înlăture de la rubrica Meteo încă de când a devenit şef al Ştirilor TVR.

"Nu mai am contract cu TVR, deoarece nu mai vrea directorul Direcţiei Ştiri, Claudiu Lucaci (...) Astfel de intenţii a avut de când a ajuns şef la Ştiri, iar de fiecare dată motiva că «nu se mai acceptă colaboratori», ceea ce era şi este o foarte mare minciună (...) Consiliul de Administraţie a aprobat să fiu menţinută în TVR şi să mi se încheie alt contract. (...) În acest sens a fost emisă o hotărâre (...) pe care directorul Lucaci a refuzat să o pună în aplicare până la începutul lunii noiembrie 2014", a spus Jurcă.

De cealaltă parte, Claudiu Lucaci a scris un comentariu pe contul său de Facebook, în care respinge acuzaţiile aduse de Romica Jurcă. "Sunt o resursă de cunoaştere şi informaţie. Şi, din când în când, mă provoacă vreun frustrat să-l pun la punct. Azi m-am gândit să-i răspund unei viitoare pensionare care a profitat de toate regimurile pentru a înşela încrederea oamenilor. A început să colaboreze cu TVR prin ordin de la cabinetul 2. Pentru cei mai tineri, codificarea înseamnă Elena Ceauşescu. S-a ocupat cu livrarea de rapoarte meteo şi despre noii săi colegi. După 1990, s-a transformat în specialist meteo. A profitat, din nou, de relaţiile sale cu «foştii». Le-a arătat colegilor săi că, indiferent de puterea politică, de regimul consitituţional, are impunitate. Astfel a fentat lustraţia şi i-a sfidat pe colegi. Pe cei de la locul de muncă şi pe cei unde colabora. Pe primii i-a denigrat şi îndepărtat de colaborarea cu TVR, pe ultimii îi tapa de bani şi simula monopolul absolut pe sursele de informare. A renunţat cu plăcere la TVR când a descoperit că poate face şi mai mulţi bani la altă televiziune. Şi-a angajat şi copilul în acel loc. Apoi, când patronii au descoperit că nu performează, a revenit de unde a plecat. Pentru un salariu şi mai mare şi condiţii de demnitar (maşină, telefon, concediu plătit). A dat la o parte angajaţi nevinovaţi şi a blocat ani de zile concurenţa pe post. A ascuns TVR faptul că toate datele meteo se puteau obţine gratuit şi că mulţi colegi de-ai săi şi-ar fi dorit să colaboreze gratuit cu TVR. I-a fost păstrată colaborarea, ani de zile, în ciuda acestor lucruri. Când nu au mai fost bani i s-a atras atenţia că TVR nu este instituţie de asistenţă socială. Că alţii, mai tineri, n-au loc de muncă. Că risipa ne-a dus la sapă de lemn. Şi atunci a început să facă ce a fost învăţată în tinereţe: note informative, ameninţări, intervenţii la conducere, şantaj. Cu astfel de oameni, România încă nu s-a despărţit de trecutul său odios. Ei continuă să ne intoxice viaţa şi conştiinţele", a scris Claudiu Lucaci.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...