Luptele dintre roboți uriași vor deveni curând realitate; primul duel va fi americano-japonez

Luptele dintre roboți uriași vor deveni realitate în curând, după ce fabricantul japonez 'Suidobashi Heavy Industries' a acceptat invitația la duel lansată în această săptămână de compania concurentă americană 'Megabot', transmite EFE, precizând că data și locul întrecerii nu se cunosc încă. Un gigantic robot nipon de 4.000 de kilograme se va confrunta cu o creație americană de 5.400 de kilograme într-o luptă pe care mulți o consideră drept începutul unui nou tip de spectacol de mare succes, atât de admirat până acum doar în filme.

Firma 'Megabot' a difuzat un clip plin de umor în care este prezentat Mark II, 'primul robot gigant pilotabil complet funcțional' din SUA.

Purtând pe umeri drapelul american, cei doi fondatori ai companiei 'Megabot' — Gui Cavalcanti și Matt Oehrlein — explică în înregistrarea video că au dotat robotul cu 'tunuri mari' 'de painball' pentru a-i provoca la duel pe japonezii de la 'Suidobashi' și pe uriașul lor Kuratas. Întreaga prezentare are loc pe acordurile de la "The Stars and Stripes Forever", marșul patriotic oficial american, compus de John Philip Sousa.

Răspunsul a venit a doua zi din partea consilierului delegat de la 'Suidobashi Heavy Industries', Kogoro Kurata. Principalul creator al robotului Kuratas arborează, la rândul său, steagul japonez și acceptă provocarea.

'Mi se pare foarte interesant', spune el. 'Să realizezi ceva atât de mare și să-i pui tunuri...este un lucru atât de american. Nu putem lăsa altă țară să câștige întrucât roboții uriași sunt parte din cultura niponă!', afirmă tânărul inginer, adăugând că intenționează să-l doboare pe Mark II cu o lovitură dibace. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

4 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

5 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde