Mafia nu s-a putut hotărî să facă să amuțească vocea lui Sinatra (Kaplan - biografia cântărețului)

Al doilea volum al biografiei pe care James Kaplan i-a dedicat-o Frank Sinatra, intitulat "Sinatra: The Chairman" (care succede primului volum, "Sinatra: The Voice"), a fost publicat, în contextul în care în 2015 se împlinesc o sută de ani de la nașterea celebrului cântăreț. Acest volum explorează partea întunecată a vieții artistului, legătura sa cu mafia, scrie vineri slate.fr.

The New Yorker amintește că s-a speculat mult asupra relațiilor lui Sinatra cu capi ai mafiei, Lucky Luciano sau Willie Moretti, și că Francis Ford Coppola, inspirându-se din cântăreț, a introdus în filmul "Nașul" personajul Johnny Fontane, extrem de servil față de mafioți.

Solistul însuși nu era foarte moral — a bătut pe cineva fiind în stare de ebrietate, a aruncat cu un telefon în capul unui om de afaceri în Beverly Hills, fiind aproape să îl ucidă—, iar articolul din cotidianul menționat notează că volumul lui Kaplan propune regândirea relațiilor dintre Sinatra și mafioții din vremea sa. Astfel, ar trebui ca acele legături să fie văzute mai degrabă ca expresia unei admirații reciproce și mai puțin ca o subordonare a cântărețului la lumea răufăcătorilor și a crimei organizate.

În schimb, Kaplan menționează un serviciu pe care această lume i l-ar fi putut face artistului: un bărbat cu care "Vocea" s-ar fi certat și-a pierdut viața câteva săptămâni mai târziu într-un misterios accident rutier.

Și Daily Beast a citit biografia lui Sinatra, fiind interesată de prieteniile acestuia în mediul mafiot. Publicația evocă o anecdotă despre Sam Giancana, cunoscut criminal mafiot. Acesta s-a enervat atât de rău pe cântăreț într-o zi, încât ar fi fost gata să îl omoare. Însă a avut atunci de rezolvat o problemă neobișnuită: cum să ucidă un asemenea artist? "Isuse, cum aș putea face să amuțească o astfel de voce?", ar fi spus el. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet