Mafia nu s-a putut hotărî să facă să amuțească vocea lui Sinatra (Kaplan - biografia cântărețului)

Mafia nu s-a putut hotărî să facă să amuțească vocea lui Sinatra (Kaplan - biografia cântărețului)

Al doilea volum al biografiei pe care James Kaplan i-a dedicat-o Frank Sinatra, intitulat "Sinatra: The Chairman" (care succede primului volum, "Sinatra: The Voice"), a fost publicat, în contextul în care în 2015 se împlinesc o sută de ani de la nașterea celebrului cântăreț. Acest volum explorează partea întunecată a vieții artistului, legătura sa cu mafia, scrie vineri slate.fr.

The New Yorker amintește că s-a speculat mult asupra relațiilor lui Sinatra cu capi ai mafiei, Lucky Luciano sau Willie Moretti, și că Francis Ford Coppola, inspirându-se din cântăreț, a introdus în filmul "Nașul" personajul Johnny Fontane, extrem de servil față de mafioți.

Solistul însuși nu era foarte moral — a bătut pe cineva fiind în stare de ebrietate, a aruncat cu un telefon în capul unui om de afaceri în Beverly Hills, fiind aproape să îl ucidă—, iar articolul din cotidianul menționat notează că volumul lui Kaplan propune regândirea relațiilor dintre Sinatra și mafioții din vremea sa. Astfel, ar trebui ca acele legături să fie văzute mai degrabă ca expresia unei admirații reciproce și mai puțin ca o subordonare a cântărețului la lumea răufăcătorilor și a crimei organizate.

În schimb, Kaplan menționează un serviciu pe care această lume i l-ar fi putut face artistului: un bărbat cu care "Vocea" s-ar fi certat și-a pierdut viața câteva săptămâni mai târziu într-un misterios accident rutier.

Și Daily Beast a citit biografia lui Sinatra, fiind interesată de prieteniile acestuia în mediul mafiot. Publicația evocă o anecdotă despre Sam Giancana, cunoscut criminal mafiot. Acesta s-a enervat atât de rău pe cântăreț într-o zi, încât ar fi fost gata să îl omoare. Însă a avut atunci de rezolvat o problemă neobișnuită: cum să ucidă un asemenea artist? "Isuse, cum aș putea face să amuțească o astfel de voce?", ar fi spus el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Așa o fi?

5 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea