Majoritatea adolescenților americani încep cursurile prea devreme dimineața și nu dorm suficient

Majoritatea adolescenților din Statele Unite încep cursurile prea devreme dimineața și nu dorm suficient de bine pentru a se concentra și a rămâne sănătoși, conform unui studiu publicat joi. Academia americană de pediatrie a cerut în 2014 școlilor și liceelor să nu înceapă cursurile mai devreme de 08.30 dimineața, pentru a permite tinerilor — care sunt predispuși biologic să rămână treji mai târziu seara decât adulții — să poată dispune de cele 8,5 — 9,5 ore de somn necesare pe noapte, informează AFP și USA Today.

Circa 83% din instituțiile școlare încep programul mai devreme de 08.30 și doar 17% încep cursurile la ora recomandată, relevă studiul publicat de Centrele de control și prevenire a bolilor (CDC).

În general clopoțelul de intrare sună la ora 08.00, potrivit datelor pentru anul școlar 2011-2012, dar în multe școli cursurile încep de la 07.30.

Și mulți părinți au cerut școlilor să schimbe orarul, dar responsabilii multor instituții școlare resping această idee. Ei explică faptul ca a începe orele mai târziu dimineața ar face mult mai dificilă organizarea activităților extra-curriculare, care ocupă o bună parte din după-amiază pentru elevii americani.

Lipsa de somn este frecventă în rândul elevilor de liceu din SUA. Doi din trei nu dorm suficient, o proporție care nu se schimbă din 2007, potrivit unui studiu al CDC din 2013.

O carență cronică de somn prezintă riscuri pentru sănătate, cum ar fi excesul de greutate, consumul de alcool, fumatul și consumul de droguri, precum și performanțe școlare slabe, subliniază autorii. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

5 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă