Majoritatea adolescenților americani încep cursurile prea devreme dimineața și nu dorm suficient

Majoritatea adolescenților din Statele Unite încep cursurile prea devreme dimineața și nu dorm suficient de bine pentru a se concentra și a rămâne sănătoși, conform unui studiu publicat joi. Academia americană de pediatrie a cerut în 2014 școlilor și liceelor să nu înceapă cursurile mai devreme de 08.30 dimineața, pentru a permite tinerilor — care sunt predispuși biologic să rămână treji mai târziu seara decât adulții — să poată dispune de cele 8,5 — 9,5 ore de somn necesare pe noapte, informează AFP și USA Today.

Circa 83% din instituțiile școlare încep programul mai devreme de 08.30 și doar 17% încep cursurile la ora recomandată, relevă studiul publicat de Centrele de control și prevenire a bolilor (CDC).

În general clopoțelul de intrare sună la ora 08.00, potrivit datelor pentru anul școlar 2011-2012, dar în multe școli cursurile încep de la 07.30.

Și mulți părinți au cerut școlilor să schimbe orarul, dar responsabilii multor instituții școlare resping această idee. Ei explică faptul ca a începe orele mai târziu dimineața ar face mult mai dificilă organizarea activităților extra-curriculare, care ocupă o bună parte din după-amiază pentru elevii americani.

Lipsa de somn este frecventă în rândul elevilor de liceu din SUA. Doi din trei nu dorm suficient, o proporție care nu se schimbă din 2007, potrivit unui studiu al CDC din 2013.

O carență cronică de somn prezintă riscuri pentru sănătate, cum ar fi excesul de greutate, consumul de alcool, fumatul și consumul de droguri, precum și performanțe școlare slabe, subliniază autorii. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion