Marianne Faithfull: Fostul meu iubit este responsabil pentru moartea lui Jim Morrison

Cântăreaţa Marianne Faithfull a declarat că traficantul de droguri Jean de Breteuil, iubitul ei din anii 1970, este responsabil pentru moartea, în vara anului 1971, a muzicianului Jim Morrison, liderul formaţiei rock psihedelice The Doors.

Marianne Faithfull: Fostul meu iubit este responsabil pentru moartea lui Jim Morrison

Marianne Faithfull a declarat, într-un interviu recent, că a avut o presimţire în momentul în care Breteuil i-a spus că intenţionează să îl viziteze pe solistul formaţiei The Doors, astfel încât ea s-a decis să rămână la hotel şi să ia nişte somnifere, informează rollingstone.com.

"A mers să-l vadă pe Jim Morrison şi l-a omorât", a spus Faithfull pentru mojo.com. "Adică, sunt convinsă că a fost un accident. Săracul. A fost drogul prea puternic? Da. Şi el a murit. Şi nu am ştiut nimic despre asta. În orice caz, toată lumea care a avut legătură cu decesul acestuia este moartă acum. În afară de mine", a mai spus aceasta.

În acelaşi interviu, Faithfull a vorbit şi despre soarta cântăreţei Amy Winehouse, o altă vedetă care a murit la vârsta de 27 de ani, în urma unei supradoze de droguri. "Amy era foarte, foarte grijulie cu mine", a spus cântăreaţa. "Ştia că eu ştiu şi nu a vrut ca eu să spun ceva. Aici este vorba de o doză de narcisim combinată cu o ură de sine. Cunosc bine sentimentul... . Dar nu îmi imaginez ce aş fi putut face în afară să o zgudui un pic. «Eşti o proastă. Trezeşte-te»", a mai spus actriţa. De asemenea, Faithfull a precizat că a fost îngrozită de moartea tinerei cântăreţe.

În luna septembrie, Faithfull va lansa un nou album, "Give My Love to London", care va conţine melodii realizate în colaborare cu Roger Waters, Nick Cave, Steve Earle, Anna Calvi şi Tom McRae.

Totodată, cântăreaţa îşi doreşte să publice, în octombrie, o carte cu fotografii din cariera sa, cu texte autobiografice inserate, ce se va intitula "Marianne Faithfull: A Life on Record".

Marianne Evelyn Faithfull, născută pe 29 decembrie 1946, este o cântăreaţă, actriţă şi compozitoare a cărei carieră se întinde pe durata a cinci decenii.

Debutul său din anii '60 în muzica rock şi pop a fost eclipsat de lupta pe care a dus-o contra drogurilor în anii '70 şi de momentele dificile din viaţa privată, marcată în special de relaţia turbulentă cu starul trupei The Rolling Stones Mick Jagger.

Născut în Florida, Morrison s-a luptat ani de zile cu dependenţa sa de droguri înainte de a fi găsit mort în baia unui hotel din Paris, de iubita sa, în iulie 1971.

Trupa The Doors, fondată în 1967, la Los Angeles, este celebră pentru o serie de hituri precum "Light My Fire", "The End", "L.A. Woman", "Break on Through (to the Other Side)" şi "Riders on the Storm". Grupul nu a supravieţuit mult timp după moartea solistului Jim Morrison, în 1973. Formula originală a trupei The Doors era completată de toboşarul John Densmore, clăparul Ray Manzarek şi chitaristul Robbie Krieger.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 BREAKING Acord istoric în UE! Pachet de ajutor de 500 de miliarde de euro!

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios