MB: Oamenii de știință au elaborat harta unui oraș medieval aflat sub pământ

MB: Oamenii de știință au elaborat harta unui oraș medieval aflat sub pământ

Oamenii de știință de la Universitatea Southampton au reușit să traseze harta unui oraș medieval aflat sub pământ în apropiere de Salisbury, în centrul Angliei, relatează EFE.

Centrul academic a informat miercuri că experții au reușit să localizeze ceea ce ar putea fi unul dintre cele mai mari palate medievale care au existat în Regatul Unit. În plus, s-au mai descoperit resturile unei catedrale, o fortificație și o rețea de construcții din secolul al XI-lea.

Pentru a realiza harta, oamenii de știință, care au colaborat cu studenți ai universității, au utilizat o tehnologie specială bazată pe raze ultraviolete pentru a 'vedea' ce se afla sub pământ.

William Cuceritorul (William the Conqueror, 1028-1087), primul rege de origine normandă al Angliei, a fondat orașul medieval descoperit la Old Sarum și a făcut din el unul dintre cele mai importante nuclee politice din epocă.

Situl Old Sarum, care se află la o distanță de circa trei kilometri și jumătate de actuala localitate Salisbury, în comitatul Wiltshire, conține urme ale prezenței umane de acum 3.000 de ani. Old Sarum a fost o fortificație din Epoca Fierului și a fost ocupată de romani după ce aceștia au cucerit Britannia în anul 43.


Directorul serviciului de prospecțiuni arheologice din cadrul Universității Southampton, Kristian Strutt, a semnalat că arheologii și istoricii au știut secole de-a rândul că era un oraș medieval la Old Sarum, însă până acum nu exista o hartă a locului.

'Cercetările noastre arată unde erau situate construcțiile, fapt pentru care putem reprezenta o hartă detaliată a zonei urbane', a afirmat Strutt.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

2 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

3 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

4 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…

5 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate