Mesajul jignitor postat de preşedintele Argentinei la adresa chinezilor: ”Au venit doar pentru olez şi petlol”

Mesajul jignitor postat de preşedintele Argentinei la adresa chinezilor: ”Au venit doar pentru olez şi petlol”

Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, a făcut referire la modul în care chinezii se străduiesc să pronunţe litera "r" într-un mesaj postat pe Twitter, în timpul unei vizite oficiale în China.

Kirchner s-a aflat miercuri într-o vizită în China în efortul de a atrage investitori pentru economia în recesiune a Argentinei. În timpul acestei vizite, ea a scris un mesaj pe Twitter în spaniolă, în care sugera că chinezii se străduiesc să pronunţe "orez", "petrol" şi "Campora", numele spaniol al organizaţiei de tineret a partidului său, relatează CNN.

"Peste 1.000 de participanţi la eveniment ... Sunt toţi din Campola şi au venit doar pentru olez şi petlol?", a scris ea pe Twitter în spaniolă, mesajul fiind distribuit de peste 4.000 de ori.

Acest mesaj face referire la o glumă internă. Criticii ei îi acuză pe susţinătorii săi că participă la evenimentele organizate de partid doar pentru a primi gratuit sandviciuri şi băuturi răcoritoare, explică BBC News Online.

După acest mesaj, preşedintele a venit cu un fel de scuză, precizează CNN. "Îmi pare rău. Ştiţi ce? Lucrurile sunt atât de ridicole şi absurde. Nu pot fi tratate decât cu umor".

Niciun oficial chinez nu a comentat încă mesajul preşedintelui argentinian, însă replicile utilizatorilor reţelei chinezeşti Weibo, similară Twitter, nu au întârziat să apară.

"Şeful unui stat care are nevoie disperată să fie salvat economic de China, pe teritoriul chinez, emană brusc o superioritate rasială", scrie unul dintre utilizatori.

Un altul o întreabă punctul pe Kirchner: "De ce nu încercaţi chineza mandarină?".

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS