”Metroul-navă spaţială”: Cum arată trenul de 12 milioane de euro care se conduce singur - FOTO, VIDEO

”Metroul-navă spaţială”: Cum arată trenul de 12 milioane de euro care se conduce singur - FOTO, VIDEO

Londra va lansa un nou tip de trenuri de metrou, care pot circula fără conductor şi au fost comparate cu o navă spaţială din ”Star Trek”.

Noile metrouri din Londra, comparate cu navele spaţiale. Cum arată trenurile

”Metroul din Londra este unul dintre cele mai cunoscute din lume. Suntem mândri că am creat ceva ce face parte din viaţa oraşului”, a declarat Paul Priestman, directorul agenţiei care a realizat designul trenului, informează CNN.

Cele 250 de trenuri noi vor fi puse în circulaţie în anii 2020 şi se aşteaptă să rămână în circulaţie timp de 40 de ani. Până în anul 2030, se aşteaptă ca populaţia Londrei să crească de la 8,4 milioane la 10 milioane de locuitori.

Noile metrouri vor avea o capacitate cu 60% mai mare decât cele din prezent şi vor putea transporta între 8.000 şi 12.000 de pasageri pe oră.

Trenurile vor costa aproximativ 2,5 miliarde de lire steline şi vor putea fi operate automat.

”Comparat cu alte sisteme de metrou din lume, cele din Londra sunt mai confortabile. ne-ar fi plăcut să le putem crea mai spaţioase, dar am fost nevoiţi să folosim spaţiul pentru sistemul de răcire a aerului”, spune Priestman.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul