Mexic: Mâncarea lui 'El Chapo' în închisoare, gustată de un câine pentru a se evita otrăvirea sa

Mexic: Mâncarea lui 'El Chapo' în închisoare, gustată de un câine pentru a se evita otrăvirea sa

Un câine este folosit pentru a gusta din hrana lui Joaquin 'El Chapo' Guzman pentru a se evita ca lordul drogurilor să fie otrăvit în închisoare, unde a ajuns 'deprimat' și unde i s-a oferit un exemplar din 'Don Quijote', au anunțat miercuri autoritățile mexicane, potrivit AFP. Puternicul traficant de droguri, arestat la 8 ianuarie la Los Mochis, în statul Sinaloa (nord-vest), este din nou în închisoarea de înaltă securitate de la Altiplano, la circa 90 de km de Ciudad de Mexico, de unde a evadat în mod spectaculos în iulie printr-un tunel săpat sub dușul din celula sa.

Un câine antrenat ('K9') "gustă din hrana care i se dă (lui Guzman) pentru a se asigura că el nu este otrăvit", a declarat Eduardo Guerrero, responsabil al administrației penitenciare, citat de Radio Formula.

"El era deprimat când a fost adus, obosit, lucru pe care l-a mărturisit încă de la prima discuție. Era obosit să mai fugă", a adăugat el, precizând că temutului lider al cartelului Sinaloa i s-a oferit un exemplar din 'Don Quijote', romanul lui Miguel de Cervantes.

"Credem că este o carte importantă (....) Trebuie să începem să îi oferim acest tip de lectură", a declarat Eduardo Guerrero.

Marți, avocații lui 'El Chapo' au denunțat condițiile de detenție ale baronului drogurilor.

Autoritățile mexicane au luat măsuri speciale pentru a evita ca 'El Chapo' să mai evadeze o dată din închisoare, înainte de o posibilă extrădare în SUA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”