Mexic: Mâncarea lui 'El Chapo' în închisoare, gustată de un câine pentru a se evita otrăvirea sa

Mexic: Mâncarea lui 'El Chapo' în închisoare, gustată de un câine pentru a se evita otrăvirea sa

Un câine este folosit pentru a gusta din hrana lui Joaquin 'El Chapo' Guzman pentru a se evita ca lordul drogurilor să fie otrăvit în închisoare, unde a ajuns 'deprimat' și unde i s-a oferit un exemplar din 'Don Quijote', au anunțat miercuri autoritățile mexicane, potrivit AFP.  Puternicul traficant de droguri, arestat la 8 ianuarie la Los Mochis , în statul Sinaloa (nord-vest), este din nou în închisoarea de înaltă securitate de la Altiplano, la circa 90 de km de Ciudad de Mexico, de unde a evadat în mod spectaculos în iulie printr-un tunel săpat sub dușul din celula sa.

Un câine antrenat ('K9') "gustă din hrana care i se dă (lui Guzman) pentru a se asigura că el nu este otrăvit", a declarat Eduardo Guerrero, responsabil al administrației penitenciare, citat de Radio Formula.

"El era deprimat când a fost adus, obosit, lucru pe care l-a mărturisit încă de la prima discuție. Era obosit să mai fugă", a adăugat el, precizând că temutului lider al cartelului Sinaloa i s-a oferit un exemplar din 'Don Quijote', romanul lui Miguel de Cervantes.

"Credem că este o carte importantă (....) Trebuie să începem să îi oferim acest tip de lectură", a declarat Eduardo Guerrero.

Marți, avocații lui 'El Chapo' au denunțat condițiile de detenție ale baronului drogurilor.

Autoritățile mexicane au luat măsuri speciale pentru a evita ca 'El Chapo' să mai evadeze o dată din închisoare, înainte de o posibilă extrădare în SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia