Mii de cupluri au spus "da" în cadrul unei nunți colective desfășurate în Coreea de Sud

Mii de membri ai Bisericii Unificării și-au unit destinele marți în Coreea de Sud în cadrul unei nunți colective, a treia de la moartea lui Sun Myung Moon, fondatorul acestei mișcări, considerată o sectă de către detractorii săi, relatează AFP.

Circa 3.800 de cupluri îmbrăcate identic, cea mai mare parte tinere, au participat la evenimentul organizat la Gapyeong, la est de Seul.

Nunțile colective au fost de mult timp semnul distinctiv al mișcării fondate de Moon în 1954. Fondatorul a murit în septembrie 2012 la vârsta de 92 de ani, iar ceremonia de marți a fost prezidată de văduva sa, Hak Ja Han, în vârstă de 72 de ani.

În 1997, Moon a unit destinele a 30.000 de cupluri la Washington. Doi ani mai târziu, 21.000 de cupluri au umplut Stadionul Olimpic din Seul pentru a participa la o ceremonie similară.

Cele mai multe dintre aceste căsătorii au fost aranjate de Moon, un susținător al ideii că dragostea romantică a condus la libertinaj, la apariția unor cupluri nepotrivite și la o societate bolnavă.

De fapt, majoritatea cuplurilor care au participat la ceremonie erau deja căsătorite, însă spuseseră "da" înainte de a adera la mișcarea religioasă și doreau să își reînnoiască jurămintele.

Pe de altă parte, circa 800 de cupluri dintre cele 3.800 au ales să fie "cuplate" de către văduva lui Moon cu doar patru zile înainte de ceremonie. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet