Mii de cupluri au spus "da" în cadrul unei nunți colective desfășurate în Coreea de Sud

Mii de cupluri au spus "da" în cadrul unei nunți colective desfășurate în Coreea de Sud

Mii de membri ai Bisericii Unificării și-au unit destinele marți în Coreea de Sud în cadrul unei nunți colective, a treia de la moartea lui Sun Myung Moon, fondatorul acestei mișcări, considerată o sectă de către detractorii săi, relatează AFP.

Circa 3.800 de cupluri îmbrăcate identic, cea mai mare parte tinere, au participat la evenimentul organizat la Gapyeong, la est de Seul.

Nunțile colective au fost de mult timp semnul distinctiv al mișcării fondate de Moon în 1954. Fondatorul a murit în septembrie 2012 la vârsta de 92 de ani, iar ceremonia de marți a fost prezidată de văduva sa, Hak Ja Han, în vârstă de 72 de ani.

În 1997, Moon a unit destinele a 30.000 de cupluri la Washington. Doi ani mai târziu, 21.000 de cupluri au umplut Stadionul Olimpic din Seul pentru a participa la o ceremonie similară.

Cele mai multe dintre aceste căsătorii au fost aranjate de Moon, un susținător al ideii că dragostea romantică a condus la libertinaj, la apariția unor cupluri nepotrivite și la o societate bolnavă.

De fapt, majoritatea cuplurilor care au participat la ceremonie erau deja căsătorite, însă spuseseră "da" înainte de a adera la mișcarea religioasă și doreau să își reînnoiască jurămintele.

Pe de altă parte, circa 800 de cupluri dintre cele 3.800 au ales să fie "cuplate" de către văduva lui Moon cu doar patru zile înainte de ceremonie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia