Mii de cupluri au spus "da" în cadrul unei nunți colective desfășurate în Coreea de Sud

Mii de membri ai Bisericii Unificării și-au unit destinele marți în Coreea de Sud în cadrul unei nunți colective, a treia de la moartea lui Sun Myung Moon, fondatorul acestei mișcări, considerată o sectă de către detractorii săi, relatează AFP.

Circa 3.800 de cupluri îmbrăcate identic, cea mai mare parte tinere, au participat la evenimentul organizat la Gapyeong, la est de Seul.

Nunțile colective au fost de mult timp semnul distinctiv al mișcării fondate de Moon în 1954. Fondatorul a murit în septembrie 2012 la vârsta de 92 de ani, iar ceremonia de marți a fost prezidată de văduva sa, Hak Ja Han, în vârstă de 72 de ani.

În 1997, Moon a unit destinele a 30.000 de cupluri la Washington. Doi ani mai târziu, 21.000 de cupluri au umplut Stadionul Olimpic din Seul pentru a participa la o ceremonie similară.

Cele mai multe dintre aceste căsătorii au fost aranjate de Moon, un susținător al ideii că dragostea romantică a condus la libertinaj, la apariția unor cupluri nepotrivite și la o societate bolnavă.

De fapt, majoritatea cuplurilor care au participat la ceremonie erau deja căsătorite, însă spuseseră "da" înainte de a adera la mișcarea religioasă și doreau să își reînnoiască jurămintele.

Pe de altă parte, circa 800 de cupluri dintre cele 3.800 au ales să fie "cuplate" de către văduva lui Moon cu doar patru zile înainte de ceremonie. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

2 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze