Mini-perioadă glaciară, posibilă peste 15 ani (studiu)

Mini-perioadă glaciară, posibilă peste 15 ani (studiu)

Pământul s-ar putea confrunta cu o mini-perioadă glaciară începând din 2030 din cauza schimbărilor în ciclurile de activitate ale Soarelui, apreciază o echipă de cercetători într-un studiu apărut în Royal Astronomical Society și preluat de 7sur7.be.

Potrivit oamenilor de știință, activitatea solară va scădea cu 60% între 2030 și 2040, determinând o 'mini-perioadă glaciară', asemănătoare cu cea care a afectat planeta între 1645 și 1715. În cursul acelei perioade, numită mica eră glaciară, iernile erau deosebit de grele, iar verile, foarte scurte în Europa și America de Nord.

Noul model științific este calculat după efectul produs de două straturi de materie din componența Soarelui. 'Am descoperit că două valuri magnetice au ca origine două straturi diferite de materie din interiorul Soarelui. Ambele au o frecvență de circa 11 ani, chiar dacă sunt ușor diferite și uneori decalate. În cursul ciclului, valurile fluctuează între emisferele nord și sud ale Soarelui. Combinând efectele valurilor și comparându-le cu datele reale din actualul ciclu al Soarelui, previziunile noastre arată o exactitate de 97%', afirmă profesorul Valentina Zharkova, care a prezentat concluziile studiului la o reuniune a astronomilor de la Llandudno (Țara Galilor). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi / 3.000 de „speciali” nu au plătit nici măcar 1 leu contribuţii, dar încasează 641 milioane de lei …

2 Așa o fi?

3 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…

4 ULTIMA ORĂ Al treilea val? Analiză comparativă pe zile: Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în această săp…

5 Ce Rafila, ce Cercel! / „Nicu Garaj”, soluția PSD pentru Sănătate