Misterul ”osului” de pe Marte a fost rezolvat

Misterul ”osului” de pe Marte a fost rezolvat

Fotografia, realizată pe 14 august, ilustrează o colecţie de roci, pe jumătate îngropate în pământ. Printre pietre se zăreşte o formă ciudată, care seamănă cu un os de la picior.

Imaginea a nat naştere la numeroase dezbateri pe Internet, iar cei care cred în viaţa extraterestră au spus că aceasta este dovada clară că Planeta Roşie este sau a fost locuită.

Totuşi, experţii NASA au zdrobit rapid entuziasmul pasionaţilor de extratereştri, explicând că ”osul” este doar o bucată de rocă.

Forma se datorează eroziunii cauzate de vânt sau de apă. Cei de la NASA sunt conştienţi de faptul că imaginile cu obiecte ciudate pot stârni imaginaţia publicului, aşa că, în momentul în care au publicat fotografia, au postat şi o declaraţie oficială.

”Dacă viaţa ar fi existat vreodată Marte, oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca aceasta să fi fost mult mai simplă, sub formă de microbe. Cel mai probabil, pe Marte nu a existat niciodată suficient oxigen încât să permit dezvoltarea unor organisme mai complexe. Aşadar, prezenţa fosilelor de dimensiuni mari nu este posibilă”, au scris reprezentanţii agenţiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale