MITUL DRACULA: O nouă descoperire face înconjurul lumii - FOTO

MITUL DRACULA: O nouă descoperire face înconjurul lumii - FOTO

După ce în urmă cu câteva luni, mai mulţi cercetători estonieni au susţinut că au descoperit rămăşiţele lui Vlad Ţepeş într-un mormânt din Napoli, Italia, acum, arheologii turci au anunţat că ar fi scos la iveală temniţele unde a fost ţinut ostatic fostul dormitor român, scrie Daily Mail.

TEMNIŢA lui Vlad Ţepeş: Arheologii turci susţin că au descoperit locul unde a fost ţinut ostatic mai mulţi ani fostul domnitor român - FOTO

În timpul lucrărilor de restaurare ale castelului Tokat, situat în oraşul cu acelaşi nume din nordul Turciei, arheologii au descoperit două temniţe subterane şi mai multe tuneluri secrete, ei considerând că aici este locul unde Vlad Ţepeş a fost ţinut ostatic, după ce a fost luat prizonier, împreună cu fratele său, Radu cel Frumos, în 1442, scrie Daily Mail .

"Castelul este înconjurat de tuneluri secrete. Totul este înconjurat în mister", a declarat arheologul İbrahim Çetin pentru Hurriyet Daily News.

Vlad Ţepeş a fost fiul lui Vlad Dracul, domnitorul Ţării Româneşti între 1436 şi 1442 şi 1443-1447, care era cunoscut sub acest nume după ce a fost primit  în Ordinul Dragonului de către Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa