Moartea leului Cecil: Casa Albă anunță că va examina petiția "Cecil the Lion"

Moartea leului Cecil: Casa Albă anunță că va examina petiția "Cecil the Lion"

Casa Alba a anunțat joi că va examina petiția publică cerând extrădarea dentistului american care l-a ucis pe "Cecil", un leu din Zimbabwe, relatează Reuters. Petiția a adunat peste 100.000 de semnături necesare și Casa Alba a declarat că va răspunde la toate petițiile ce îndeplinesc acest nivel.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a precizat că Departamentul Justiției Statelor Unite are competența de a răspunde la un ordin de extrădare, notează Reuters.

Incidentul este în prezent investigat de autoritățile din Zimbabwe și Serviciul Statelor Unite pentru Pești și Specii Sălbatice (U.S. Fish and Wildlife Service).

Justiția din Zimbabwe a acuzat miercuri un mare organizator de vânători de tip safari după urmărirea și uciderea leului Cecil care a declanșat un val de indignare în întreaga lume, în cadrul unei audieri de la care a lipsit vânătorul, un bogat stomatolog american, amintește France Presse. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…