Moartea leului Cecil: Casa Albă anunță că va examina petiția "Cecil the Lion"

Moartea leului Cecil: Casa Albă anunță că va examina petiția "Cecil the Lion"

Casa Alba a anunțat joi că va examina petiția publică cerând extrădarea dentistului american care l-a ucis pe "Cecil", un leu din Zimbabwe, relatează Reuters. Petiția a adunat peste 100.000 de semnături necesare și Casa Alba a declarat că va răspunde la toate petițiile ce îndeplinesc acest nivel.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a precizat că Departamentul Justiției Statelor Unite are competența de a răspunde la un ordin de extrădare, notează Reuters.

Incidentul este în prezent investigat de autoritățile din Zimbabwe și Serviciul Statelor Unite pentru Pești și Specii Sălbatice (U.S. Fish and Wildlife Service).

Justiția din Zimbabwe a acuzat miercuri un mare organizator de vânători de tip safari după urmărirea și uciderea leului Cecil care a declanșat un val de indignare în întreaga lume, în cadrul unei audieri de la care a lipsit vânătorul, un bogat stomatolog american, amintește France Presse. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Foarte interesante amănunte!

4 Lumea interlopă este în doliu

5 „Vladimir Putin a căzut pe scări și a făcut pe el”