Muzeul Luvru va găzdui o amplă expoziție dedicată comorilor tracice

Muzeul Luvru va găzdui o amplă expoziție dedicată comorilor tracice

O expoziție bulgară reunind numeroase artefacte tracice din 17 muzee din întreaga țară se va deschide începând cu 16 aprilie la Muzeul Luvru din Paris, relatează DPA. Potrivit organizatorilor, "Saga Regilor Traci — Descoperiri Arheologice în Bulgaria ", cea mai amplă expoziție străină organizată în acest an de muzeu, va atrage până la 4 milioane de vizitatori și va fi deschisă publicului până la data de 20 iulie.

Printre cele peste 1.600 de artefacte ale expoziției figurează faimosul tezaurul de aur de la Panaghiuriște sau capul de bronz al lui Seuthes III (regele Regatului Odrysian, între 331 î.Hr. și circa 300 î.Hr.), descoperit în 2004.

Potrivit asiguratorilor citați de mass-media, exponatele au fost evaluate la o sumă de aproximativ 170 de milioane de euro, dintre care doar comoara de la Panaghiuriște valorează 50 de milioane de euro.

Triburile tracice — amintește AFP — s-au stabilit pe un teritoriu vast din sud-estul Europei între secolele IV î.Hr. și III d. Hr, însă pe teritoriul Bulgariei în special au fost descoperite numeroase artefacte de aur. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 De citit!